Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 14. 13:03, szerda | Helyi

Ökoturisztikai látogatóközpont építése Tatán

Ökoturisztikai látogatóközpont építése Tatán

Uniós támogatással kezdte meg munkáját a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület. Az Egyesület 40.568.564 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert el egy pályázaton.

Tata és környéke olyan különleges helye Magyarországnak, ahol az itt élő emberek által kialakított táj és a természeti értékek egymással tökéletes harmóniában léteznek, szerves egységet alkotnak. Sajtótájékoztatón elmondták, hogy - A sikeres desztináció menedzsment alapja a „hol tartunk most?”, „hova szeretnénk eljutni?” és a „hogyan jutunk oda?” hármas kérdés tudatos átgondolása és konszenzussal történő megválaszolása, valamint a kitűzött célrendszer következetes követése. Tanulmányunkban javaslatot tesznek a jövőképre és annak megvalósítását segítő változtatásokra, fejlesztésekre. A legfontosabbnak azt tartják, hogy a helyi érdekeltek határozzák meg az általuk elérni kívánt célokat, s ezen stratégiai célkitűzések mentén ki-ki a maga területén azok megvalósításának érdekében folytassa tevékenységét. Ez biztosíthatja, hogy az egyes vállalkozók, az önkormányzat, a befektetők és a helyi lakosság erőfeszítései meghozzák azokat az eredményeket, melyek mindenki megelégedésére szolgálnak.

Annak érdekében, hogy az épületállagánek romlása ne eredményezze a forgalom csökkenését, az Öreg-tó Club Hotel Kft. 2011-ben KEOP pályázatot nyújtott be, amely magába foglalta a falat és lábazat hőszigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, a radiátorok cseréjét, két új kazán üzembe helyezését és napkollektor rendszer kiépítését. Jelen pályázat ügyében jelenleg még nem született döntés, azonban 2012. január 9-én elkezdődtek a felújítási munkálatok.

Stratégiánkban főleg Tatát állítják vizsgálódásaink középpontjába, ami nem véletlen. Ez a város jóval szélesebb körben ismert, mint a kistérség más települése, így erre építhetnek a többiek. Ha úgy tetszik, Tata a híd, melyen keresztül elérhetik őket a turisták. A kistérség kínálata remekül egészíti ki azt a képet, mely a természeti környezethez, az ökoturizmushoz kapcsolódik, ezért szükség is van rá – azaz közös a térség érdeke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya