Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 14. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Közel 300 település jelentkezett az idei Virágos Magyarországért versenyre

Közel 300 település jelentkezett az idei Virágos Magyarországért versenyre

Közel 300 település jelentkezett az idén 23. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre a május végén zárult nevezési határidőig,

a résztvevők száma a tavalyi megmérettetéshez képest egyharmadával nőtt - közölte a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel hétfőn.

A versenynek minden évben kiemelt témája van, idén azt a hazai éttermet keresik, amely kiemelt figyelmet szentel környezete gondozottságára, virágosítására.

A turisztikai régiók közül Budapestről és környékéről 32, Nyugat-Dunántúlról 50, Közép-Dunántúlról 28, Balatonról 29, Dél-Dunántúlról 43, Észak-Magyarországról 36, Észak-Alföldről 26, Dél-Alföldről 30, míg a Tisza-tavi régióból 7 nevezés érkezett. A megyéket tekintve a legtöbb, 25 jelentkezés Veszprém megyéből érkezett. A nevezésekkel együtt a települések írásos bemutatkozó anyagot és képeket is küldtek, melyek hamarosan megtalálhatók lesznek a mozgalom megújult honlapján, a http://viragosmagyarorszag.itthon.hu-n.

A területi zsűrik 2016 nyarán keresik fel a benevezett településeket, a helyszínbejárások után nevezik meg a verseny kiírói 2016 legvirágosabb városát és falvát, amelyek 2017-ben képviselhetik Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Tavaly Siófok és Balatongyörök indult az európai versenyen, ahol Balatongyörök aranyérmet, Siófok pedig ezüstérmet és a legszebb főtér különdíját nyerte el. Ebben az évben Mosonmagyaróvár és Dunakiliti készül az európai megmérettetésre, amelyre a Virágos Magyarországért Szervező Bizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség segítségével zajlik a folyamatos felkészülés a tavaly novemberi díjátadó óta. A nemzetközi zsűri július 1-4 között keresi fel a két települést.

A Virágos Magyarországért verseny immár több mint két évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség saját projektjeként kezel, biztosítva annak jogi, szervezeti és finanszírozási kereteit. A versenyt több minisztérium, az Országgyűlés több bizottsága és számos civil szervezet is támogatja. Az országos mellett már helyi - városi, megyei, régiós - versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel hárommillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.