Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Január 04. 09:34, hétfő | Helyi

Középpontban a sport és az egészség

Középpontban a sport és az egészség

A képviselő-testület elfogadta a város Kültéri Sportlétesítmény Fejlesztési Koncepcióját.

De lesznek új fitnesz parkok is Tatabányán.
Tatabánya az elmúlt időszakban elismerésre méltó módon támogatta az itt élő emberek egészségét, szabadidejének hasznos eltöltését és a szórakozást szolgáló sportot, valamint fejlesztette a mindezek hátterét biztosító létesítményrendszerét. A város igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani a mozgáshoz és az aktív életvitelhez, ezáltal is hozzájárulva az egészséges életmód kialakításához, a betegségek megelőzéséhez. A sportlétesítmények fejlesztésével, illetve a nagyszámú, változatos sportprogram biztosításával minél több lehetőséget szeretne nyújtani lakosainak ahhoz, hogy a mozgás mindennapi életük központi részévé váljon.
Grundpálya épült Alsógallán, a Csaba utcában, a Bánhidai lakótelepen, a Szent Margit Általános Iskolában és Dózsakertben, az általános iskola és a sportcsarnok mellett, illetve a Jubileum Parkban is, amelyet télen is használhatnak a foci szerelmesei. Kiépült az Által-ér völgyi kerékpárút, fejlesztették a városi kerékpár-úthálózatot. Számos játszótér újult meg, miközben elkészült a város játszótér koncepciója. A Csónakázó-tónál rekortán futópálya, a Kő-hegyen pedig vasalt mászóút épült.


Tatabánya Önkormányzata a jövőben is folytatni szeretné sportlétesítményei korszerűsítését, újak építését, elsősorban pályázatok bevonásával, ezért egy középtávú – 5 éves – fejlesztési koncepciót állított össze, felmérve a jelenlegi állapotokat és összegezve a lehetőségeket. A cél, hogy minél szélesebb korosztálynak – így a kisgyermekes szülőknek, a legfiatalabb és a legidősebb embereknek is - lehetősége legyen a kültéri testmozgásra. Kiemelt és speciális figyelmet szeretnének fordítani a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek biztosítására és az akadálymentesítésre is.
A Kültéri Sportlétesítmény Fejlesztési Koncepció megalkotása során a szakemberek felmérték a város valamennyi, összesen 39 szabadtéri közösségi sportpályáját, amelyek mindegyikénél időszerűvé vált mára a fejlesztés. Mivel a közösségi sportpályák elsődleges célja, hogy biztonságos környezetet teremtsenek használóik számára, ezért a jövőben elsősorban ilyen jellegű létesítményeket szeretnének kialakítani vagy a meglévőket felújítani, városrészenként egyet-egyet. Ráadásul a grundpályákat nem csak futballozásra, de kosár-, röp- és kézilabdázásra, valamint teniszezésre is lehet használni. Az állagmegóvás és a hosszú távú biztonságos üzemeltetés érdekében zárhatóvá és ellenőrizhetővé szeretnék tenni azokat, pályázati források igénybevételével.
Szeretnének új közterületi sporteszközöket kihelyezni és fitnesz parkokat létesíteni, városrészenként legalább egy olyat, amelyben teljes edzésterv megvalósítására alkalmas eszközök állnának rendelkezésre minden korcsoport számára. Számos előnyei közül, hogy csak egy párat említsünk: minden évszakban, egyszerűen és biztonságosan használható, szakember felügyelete nélkül, karbantartást nem igényel, ingyen edzéslehetőséget biztosít, bővíti a közterületek kihasználhatóságát. Az iskolák, óvodák közelében létrejövő fitnesz parkokban ráadásul megtartható a testnevelés órák egy része, így a gyermekek a friss levegőn tölthetik el az erre szánt időt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya