Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Közérdekű kereset-indítási jogot a devizahitelesek érdekében?

Közérdekű kereset-indítási jogot a devizahitelesek érdekében?

Doubravszky György közérdekű kereset-indítási jogot szeretne a devizahitelesek érdekében. A Széchenyi Hitelszövetség is elsőként azt várná el a pénzügyi ombudsmantól, hogy vizsgálja át a devizahitel-szerződéseket. Az új ombudsman feladata lesz a jogi segítségnyújtás, a tanácsadás és a pénzügyi kultúra fejlesztése is. Együttműködik majd az oktatási intézményekkel, hogy a fiatalok jobban ismerjék és értsék a pénzügyi rendszer működését - hangzott el az köztévében.

A legtöbb devizahiteles inkább csak érdeklődik bankjánál a rögzített árfolyam nyújtotta lehetőségekről. Egy felmérés szerint azért, mert még mindig nem értik pontosan a részleteket, vagy az utolsó hetekre hagyták az ügyintézést. A most kinevezett pénzügyi ombudsmant ez ügyben is lehet majd keresni. Doubravszky György az MTI Hírcentrumnak azt mondta, mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy közérdekű keresetet nyújthasson be a devizahitelesek érdekében.

'Ez arról szól, hogy egy olyan ügyben, ami sok ezer embert érint - mondjuk egy devizahiteles szerződést illetően - mi egyetlen egy pert indítunk és annak a döntésnek a következményeként ez minden emberre vonatkozik' - jelentette ki a pénzügyi jogok biztosa.

Címkék: devizahitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk