Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2013. December 22. 00:00, vasárnap | Helyi

Közös karácsony három évtized után

Közös karácsony három évtized után

Csütörtökön megérkezett a Jézuska a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságaihoz

A csoportszobákban a kicsik lázasan bontogatták a díszes csomagokat a Reichnach György által felajánlott, s ünnepi díszbe öltöztetett fenyők alatt. Majd következett az óvodapedagógusok számára talán a legnagyobb ajándék: valamennyi vackoros közös Karácsonya három évtized után, hiszen a több mint harminc esztendeig két épületben működő intézményben erre korábban nem nyílt lehetőségük.
Az aprótalpúak már nagyon készülődtek az ünnepre. Verseket, dalokat tanultak, s hétfőn ellátogattak a katolikus templomba, ahol Vidéki Józsefné mesélt Szűz Mária és Szent József Betlehembe utazásáról, a kis Jézus megszületéséről az istállóban, a hatalmas fényességről, s az angyalokról, akik az ijedt pásztorokat így nyugtatták meg: ne féljenek, megszületett a kis Jézus, menjenek, s köszöntsék.
A gyerekek az eltelt napokban apró ajándékaikat is elkészítették anyunak, apunak, testvéreiknek, az ünnepségre mézeskalácsot, karácsonyi finomságokat sütöttek, csütörtökön pedig csinos ruhácskáikban gyülekeztek az aulában, ahol a nagycsoportosok ajándékozták meg társaikat „Fenyőünnep” című bájos jelenetükkel. Odavarázsolták Hópihét, az Északi Szelet, a Fagyot, a Fenyőfát, a Télapót, és az ünnepi dalt, ünnepi táncot: az erdőn is fenyőillat, az égen nagy fényes csillag, gyermekekre száll a fénye, fenyőünnep békessége…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya