Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Május 23. 10:27, hétfő | Helyi

Közös nyárköszöntés

Közös nyárköszöntés

Nagyjából száz vendég érkezett a környei Idősek Klubjába pénteken a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból, Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról.

A szép korúak kistérségi közös nyárköszöntő programját immár harmadik alkalommal szervezték meg Környén, s bár napokkal korábban még volt némi aggodalom az időjárás miatt, a rendezvénnyel végül a szikrázó napsütésben valóban köszönhették a nyarat.
Környén 1969 óta működik szociális ellátás a falu központjában, pár méterre a tó partjáról, gyönyörű, festői környezetben. A szociális alapszolgáltatás keretein belül szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást, nappali ellátást és jelzőrendszeres házi segítségnyújtást biztosítanak, korábban az önkormányzat, 2008 júniusától a Tatabányai Egyesített Szociális Intézmény működtetésében.
Az eseményt – melyet Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, Marx Ernő Tarján, Igó István Vértessomló, Nagy Csaba Vértesszőlős, Beke László, a házigazda Környe polgármestere és Mecsei Ilona, a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója is megtisztelt jelenlétével – Halász-Becker Anita szolgálatvezető ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg: önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött. A mi világunk önökkel, szüleink, nagyszüleink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg.
Bereznai Csaba, aki első alkalommal látogatott el a környei Idősek Klubjába, elismerését és gratulációját fejezte ki nem csak a klub környezete, hanem a falu egészének szépsége miatt. Az alpolgármester folytatásként arról is szólt, hogy a megfelelő és esztétikus körülmények megteremtése mellett milyen fontos az időseket ellátó szociális rendszer színvonalas működése, mellyel a szép korúak mindennapjait igyekeznek megkönnyíteni, megszépíteni. A nyugdíjkor elérésével sokan talán picit egyedül érezhették magukat, s ha valaki a társát is elveszíti, akkor az még inkább úgy érzi, hogy magányos. De ezekben a közösségekben újra találkozhatnak azok a kortársak, akikkel esetleg együtt nőttek fel, vagy együtt dolgoztak, együtt jártak szülőként az óvodába. Itt újra barátokra találhatnak, s ennél fontosabb dolog nincs – hangzott el az alpolgármestertől, aki köszönetet mondott a településeken ténykedő ESZI kollektívák számára, akik biztosítják ezekhez a terekhez a feltételeket.


Öröm és büszkeség számunkra, hogy ismét Környe lehet a nyárköszöntő rendezvény házigazdája. Ez a gyönyörű környezet egy nagyon jó adottság és nagyon jó lehetőség is – kezdte köszöntőjét Beke László. Ha sétálunk egyet a faluban, vannak gyönyörű közterületeink, melyeket mérnök tervezett és profi kertész gondoz. De ha elmegyünk egy takaros kis ház előtt, és látjuk a virágosládát, melyet a nyugdíjas gazdája ültetett és gondoz, akkor megállapíthatjuk, hogy sokkal értékesebb, mint amit profizmussal meg tudunk valósítani - fogalmazott.
A polgármester – csatlakozva a korábban elhangzottakhoz – azt is kiemelte: bár nagyon fontos a külsőség, az ünnep a résztvevőitől lesz ünnep, azoktól, akik a műsorukkal, produkcióikkal, humorukkal mosolyt fakasztanak az arcokra.
S ez így is történt. A harmadik nyárköszöntő vendégeit a környei táncos diákok és ovisok is megajándékozták műsorukkal, s maguk a szép korúak is készültek: az ízletes vendéglátásig majdnem két órán át adomáztak, énekeltek, verseltek, meséltek pajzán történeteket, egyszóval ünneppé varázsolták az ünnepet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya