Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. December 15. 00:00, vasárnap | Helyi

Közösségfejlesztés Tatabánya legnépesebb lakótelepén

Közösségfejlesztés Tatabánya legnépesebb lakótelepén

Az ifjúsági klub, a játszóház és a nyugdíjas klub már működik, de lesz itt jóga, fejlesztő színház és felnőtt játszótér is a sok tervezett, izgalmas program mellett

Mondta el Kovács Anita közösségfejlesztő koordinátor, aki Murczin Szilvia elnökkel egy új projekt indulását jelentette be a Béla király körtéri Közösségi Házban.

A Segítő Kéz Alapítvány a TÁMOP 5.5.4 azonosítószámú pályázatán közel 30 millió forintot nyert a 2015. februárig tartó programra, melynek célja, hogy a környéken lakóknak ingyenes szolgáltatást nyújtsanak a lakótelep szívében található közösségi házban. Az ifjúsági és a nyugdíjas klub már működik, elkezdődött a családi életre nevelés, melyre az apró gyermekeikkel otthon lévő anyukákat várják. A kicsik a játszószobában tölthetik az időt, a felnőttek pedig a receptek megbeszélésén túl akár a süteményt is elkészíthetik a közösségi ház konyhájában. Januártól működik majd az olvasó- és internet sarok, beindul a jóga- a fotóklub, és a Li-Színház, lesznek továbbá irodalmi estek, beszélgetős programok. Tavasztól megnyílik a Felnőtt Játszótér az itt lakók számára kültéri erőgépekkel.

A programokon túl munkaügyi, bűnmegelőzési, lelki tanácsadás beindítását is tervezik, s ezek csakúgy, mint a rendezvények, ingyenesek lesznek.

A Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda, LISZI még ismeretlen Tatabányán, reméljük, hogy az itt zajló közösségi életnek köszönhetően megtanulják majd nevünket és beugranak az emberek, kicsik és nagyok a LISZI-be. Egy meghitt hangulatú, ingyenesen látogatható közösségi teret szeretnénk kialakítani, s ebben segítségünkre lesz az Újvárosi Református Egyházközség, és együttműködő partnerünk a Tatabányai Önkormányzat is, valamint Bagó Attila helyi képviselő, aki nagyon lelkesen vett részt a Mikulás napi rendezvényünkön, melyen ő maga volt a Mikulás.– mondta Kovács Anita

A programokról szórólapokon, a Facebook oldalon ( LISZI ), vagy személyesen tájékozódhatnak a Béla király körtér 70-ben, nyitvatartási időben.

Hétfő 8-12

Kedd.8-12

Szerda:12-19

Csütörtök:14-19

Péntek:14-19

Szombat:9-13

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya