Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Február 07. 14:26, csütörtök | Helyi sport

Kun Anna párbajtőröző sikere!

Kun Anna párbajtőröző sikere!

Az  OMS - Iron Trade Tata Vívó Sport Egyesület versenyzői sikeresen szerepeltek

Január 27-énVívó Junior Országos Bajnokságot rendeztek Budapesten ami egyben az utolsó válogató verseny volt a 20 éven aluli korosztálynak a Budapesti Junior Európa Bajnokságra és a Poreci Junior Világbajnokságra.

Az OMS - Iron Trade Tata Vívó Sport Egyesület versenyzői sikeresen szerepeltek
A lány párbajtőrözők mezőnyében Kun Anna és Molnár Petra képviselte a tatai színeket
Kun Anna a selejtezőben 5 győzelemmel és 1 verséggel jutott a direkt kieséses táblára ahol a nyolcadik kiemelt volt.
Molnár Petra 4 győzelem 2 verséggel jutott a direkt táblára a 18. helyen.
A 64-be jutásért mindkét tatai versenyző kiemelt volt így nem kellett vívniuk a 32-be jutásért. A 16 közé jutásért Anna 15:6 -ra győzött az öttusázó Földházi ellen,a még csak 14 éves Molnár Petra 15:7 arányban kikapott az SZVSZSE-s Szabó Laurától és így a 32 között fejezte be a versenyt . A nyolcas döntőbe jutásért Annának a Junior EB-és VB csapatba kerülés volt a tét. Egy nehezen induló mérkőzésen a második harmad végén még 8:9-es hátrányban volt, de az utolsó harmadban sikerült 15:10 re megfordítani a mérkőzést a Balaton Vívóklubos Siffer Klaudia ellen. Ezzel Anna bejutott a fináléba és biztos Junior EB és VB csapatinduló lett.


A négyközé jutásért a junior EB és VB egyéni indulásának joga volt a tét. A tábla első kiemeltje a Felker Adrien a Balaton Vívóklub versenyzője volt az ellenfél, mindketten EB és VB csapat indulók de kettőjük között ez a mérkőzés döntött a VB egyéni indulásról. Anna nagyon magabiztos vívással 13:6 ra győzött a nagy riválissal szemben és szerezte meg az egyéni indulás jogát a közelgő világversenyeken.
A következő mérkőzésen a kettőbe jutásért a BVSC-s Zsargó Evelin volt az ellenfél akit Annának 15:12 re sikerült legyőzni így bejutott a nagydöntőbe. A bajnoki címért Gonda Bori a BVSC versenyzője volt az ellenfele Annának. A mérkőzés a második harmad végéig szorosan alakult, az utolsó harmadban a fővárosi lány két találatnyi előnyre tett szert és az idő fogytával Annának egyre többet kellett kockáztatnia az egyenlítésért.
Ezt viszont Gonda Bori ügyesen használta ki és győzött 15:9 arányban, így Anna a dobogó második fokára állhatott fel. Ezüst érme nagyszerű eredmény és ami még nagyon fontos kérdést döntött el ezen a hétvégén hogy Kun Anna egyéni és csapat induló is lesz a Junior Európa Bajnokságon és a Junior Világbajnokságon is.

A Fiúk mezőnyében 5 tatai versenyző vágott neki vasárnap reggel a selejtezőknek
Nagy Attila minden ellenfelét legyőzve 6 győzelem 0 vereséggel a 2. helyen kvalifikálta magát a direkt kieséses táblára, Esztergályos Patrik 4 győzelem 2 vereség,Fraiman Dániel 2 GY / 4V, Priegl Csongor 2 Gy/4 V, Bejczi domonkos 1Gy/3V. Minden versenyzőnk feljutott a direkt kieséses főtáblára.
A 64 között Attila, Patrik és Csongor magabiztosan győztek. Dani és Doma viszont kikapott és befejezték a versenyt,a32 között Patrik a klubtársát Fraimant az előző körben kiverő BVSC-s Kiss Gergőtől szenvedett vereséget, Csongor pedig a szombathelyi Szabó Bencével szemben maradt alul. Mindkét fiatal versenyzőnk dicséretet érdemel,nagyon jól vívtak a 20 évesek korcsoportjában nekik a rutin megszerzése a cél hiszen ők még csak 15 évesek! Nagy Attila a 2. kiemeltként egy nagyon szoros mérkőzésen 14:14 es állásnál hosszabbításra kényszerült és a hirtelen halálban alul maradt az MTK-s Gózon ellen. Attilának ezen a versenyen nem sikerült hoznia a tőle megszokott érmes helyezést. Az elmúlt egy évben minden hazai versenyén érmes helyen végzett. Sajnos kisebb betegség hátráltatta a felkészülését. Tőle nagyon sok szép eredményt várunk a következő versenyein amire teljesen felépülve lép majd pástra.

Az egész szezonban mutatott kitűnő szereplése alapján Kun Annát a most hétvégén Lipcsében megrendezésre kerülő Felnőtt Női Párbajtőr Világkupára a felnőtt válogatott csapatba jelölte Kovács Iván szakágvezető. Természetesen Annának a rutinszerzés az elsődleges cél az érmek megszerzése itt még a tapasztaltabb versenyzőkre hárul, azonban nagyon megtisztelő feladat és lehetőség Szász Emesével, Révész Júliával egy válogatottban szerepelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.