Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2012. Február 21. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Lázár: nem lehet megélni 47 ezer forintból

Lázár: nem lehet megélni 47 ezer forintból

Nem lehet megélni 47 ezer forintból – szögezte le többször is újságírói kérdésre válaszolva Lázár János, azonban hangsúlyozta, hogy Matolcsy György és Zsiga Marcell korábban összetettebben beszélt a kérdésről.

A politikus a Fidesz frakcióüléséről elfogadott EU-paktumról és az egyházi lista bővítéséről is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.


Matolcsy György és Zsiga Marcell is összetettebben beszélt az ügyről, én azonban szeretnék egyértelműen fogalmazni – mondta sajtótájékoztatóján Lázár János, kiemelve, hogy pusztán az említett 47 ezres keretből még nem lehet megélni.

Korábban a nemzetgazdasági miniszter beszélt arról, hogy 47ezer forintos fizetés szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti a Start-programban résztvevőket, akik azelőtt 28 ezer forintot kaptak havonta, Zsiga Marcell képviselő pedig – újságírói kérdésre – megerősítette szavait, mondván: 'Biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, igen, azt hiszem igen'.

Lázár szerint jelenleg az kap ekkora havi fizetést, aki segédmunkásként dolgozik és nincs családja – és ez is nagyobb a korábbi bérnél, a polgármesteri hivatal pedig igénylésre adhat mellé szociális segélyt.A családos, gyermekeket nevelő közmunkások ennél több pénzre számíthatnak -tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Lázár sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy Fidesz-frakció jóváhagyta az EU-s pénzügyi paktum elfogadását – s támogatták, hogy 14-ről 31-re bővüljön az elismert egyházak köre. Utóbbi nem jelent egyben végleges határt, hiszen a kimaradó egyházközösségek egy év múlva kérhetik újbóli felvételüket a körbe.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 05:01, szerda | Belföld

Csalók élnek vissza az egyik áruházlánc nevével

Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól - tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.

2019. November 13. 05:00, szerda | Belföld

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

2019. November 12. 18:07, kedd | Belföld

Idén a szívbeteg gyerekeknek gyűjtenek a családszervezetek jótékonysági vásárán

Idén is megrendezik a családszervezetek adventi jótékonysági vásárát, amelynek bevételéből a szívbeteg gyerekeket támogatják.

2019. November 12. 14:02, kedd | Belföld

Még mindig sok érzékeny adatot tartalmazó papír kerül a szemétbe megsemmisítés nélkül

Magyarországon még mindig sok olyan papír kerül a szemétbe megsemmisítés nélkül, amely érzékeny adatot tartalmaz;