Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2012. Február 21. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Lázár: nem lehet megélni 47 ezer forintból

Lázár: nem lehet megélni 47 ezer forintból

Nem lehet megélni 47 ezer forintból – szögezte le többször is újságírói kérdésre válaszolva Lázár János, azonban hangsúlyozta, hogy Matolcsy György és Zsiga Marcell korábban összetettebben beszélt a kérdésről.

A politikus a Fidesz frakcióüléséről elfogadott EU-paktumról és az egyházi lista bővítéséről is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.


Matolcsy György és Zsiga Marcell is összetettebben beszélt az ügyről, én azonban szeretnék egyértelműen fogalmazni – mondta sajtótájékoztatóján Lázár János, kiemelve, hogy pusztán az említett 47 ezres keretből még nem lehet megélni.

Korábban a nemzetgazdasági miniszter beszélt arról, hogy 47ezer forintos fizetés szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti a Start-programban résztvevőket, akik azelőtt 28 ezer forintot kaptak havonta, Zsiga Marcell képviselő pedig – újságírói kérdésre – megerősítette szavait, mondván: 'Biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, igen, azt hiszem igen'.

Lázár szerint jelenleg az kap ekkora havi fizetést, aki segédmunkásként dolgozik és nincs családja – és ez is nagyobb a korábbi bérnél, a polgármesteri hivatal pedig igénylésre adhat mellé szociális segélyt.A családos, gyermekeket nevelő közmunkások ennél több pénzre számíthatnak -tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Lázár sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy Fidesz-frakció jóváhagyta az EU-s pénzügyi paktum elfogadását – s támogatták, hogy 14-ről 31-re bővüljön az elismert egyházak köre. Utóbbi nem jelent egyben végleges határt, hiszen a kimaradó egyházközösségek egy év múlva kérhetik újbóli felvételüket a körbe.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 14:01, hétfő | Belföld

Országos tisztifőorvos: a járvány lecsengő szakaszában van

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, ez is azt igazolja, hogy a járvány lecsengő szakaszában van

2020. Május 25. 13:00, hétfő | Belföld

Június 4-étől új nevet kap Csongrád megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

2020. Május 25. 11:55, hétfő | Belföld

Korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai

Hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai - jelentette be Szijjártó Péter Röszkén.

2020. Május 25. 09:11, hétfő | Belföld

Az egész országban zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az egész országra az Országos Meteorológiai Szolgálat.