Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2013. Szeptember 27. 12:46, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Lazáry Viktor: nem lesz sikeres az MSZP lejárató kampánya

Lazáry Viktor: nem lesz sikeres az MSZP lejárató kampánya

Nem lesz sikeres a szocialisták lejárató kampánya - jelentette ki Lazáry Viktor, Szombathely fideszes alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatóján, miután negatív lett a szombathelyi kórházban péntek reggel elvégzett megismételt drogtesztje is.

Az alpolgármester, akit a helyi szocialisták kemény drog fogyasztásával gyanúsítanak egy videofelvétel alapján, azt mondta, soha nem fogyasztott kábítószert, és nem tántorítják el az ilyen vádaskodások, mindaddig tovább végzi a munkáját, ameddig a választók bizalmát élvezi.
Hozzátette: tudomásuk van arról, hogy a szocialisták folytatni akarják lejárató kampányukat, hamis fényképekkel, hamis videofelvételekkel, hamis hangfelvételekkel, és ha kell, hamis tanúkkal is készülnek.
Lazáry Viktor azt mondta, az elmúlt tíz évben, amióta Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezető vezeti az MSZP szombathelyi szervezetét, minden egyes választási kampány - mind az önkormányzati, mind az országgyűlési választások előtti - arról szól, hogy a jobboldali politikusokat hogyan tudják a szocialisták lejáratni. Megfogalmazása szerint ez a mostani is egy "jól megkomponált, koncepciós" lejárató kampány része.
Hangsúlyozta: a Fidesz Szombathelyen a választásokig hátralévő kampányidőszakot arra fogja használni, hogy elmondja az embereknek, mit szeretnének tenni annak érdekében, hogy a város, a megye és az egész régió tovább fejlődjön. Hozzátette, hogy értelmes, előre vivő vitákra hajlandóak, de a mostanihoz hasonló "nemtelen támadásokat" a jövőben is vissza fogják utasítani.
Lazáry Viktor kijelentette: a következő időszakban annak bizonyítására, hogy nem élt és most sem él drogokkal, hetente elvégezteti a drogtesztet.
A Markusovszky Kórház központi laboratóriumának folyosóján tartott sajtótájékoztatón Hadarits Ferenc laborvezető főorvos, aki a drogteszt mintavételét felügyelte, a soron kívüli vizsgálat eredményéről számolt be. A vizeletdrogteszt során öt analitot vizsgált, ami kimutatta volna a kokain, az amfetamin, a metamfetamin, a marihuána és a morfin használatát, de egyiket sem találtak - mondta.
A főorvos kérdésekre válaszolva elmondta: a teszt legalább három napra visszamenően mutatja ki a drog jelenlétét, de ez krónikus drogfogyasztóknál kokain esetében akár több hét is lehet. Arra a kérdésre, hogy hajból vagy körömből hosszabb időre szólóan ki lehet-e mutatni a kokain jelenlétét, igennel válaszolt.
A sajtótájékoztatón ezután Lazáry Viktor már nem válaszolt további kérdésekre, azt mondta, akkor fog ismét a sajtó nyilvánossága elé állni, ha már megtette a feljelentéseket rágalmazás és kényszerítés bűntette miatt.
Czeglédy Csaba, az MSZP helyi frakcióvezetője kedden 48 órás ultimátumot adott az általa akkor még meg nem nevezett városvezetőnek arra, hogy lemondjon tisztségéről, csütörtökön pedig, miután a határidő letelt, a közgyűlés ülésén megnevezte őt, és az interneten nyilvánosságra hozták a felvételt.

A videón annyi látszik, hogy a Lazáryra hasonlító férfi felszippant valamit az asztalról, majd az asztallapon maradt maradékot ujjbegyére tapasztva az ínyén is szétkeni a cuccot.

Lazáry Viktor határozottan visszautasította a vádat, és azt mondta: kedden a szombathelyi Markusovszky Kórházban drogtesztet végeztetett, amely bizonyítja, hogy nem fogyasztott kábítószert. A politikus jelezte: jogi lépéseket tesz az ügyben.
Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtök délután feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt.
A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a zuglói hangfelvétel ügyét és azt, hogy Szombathely fideszes alpolgármesterét drogfogyasztással gyanúsítja az MSZP, csütörtökön úgy kommentálta: ha egy közéleti szereplőről hitelt érdemlően bebizonyosodik, hogy bűncselekményt követett el, annak "nincs pardon", vagyis nincs helye a közéletben, így a Fideszben sem. Kocsis Máté kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mindkét ügyet helyi ügynek tekintik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány fontosnak tartja a NATO megerősítését, de kölcsönös tiszteletet és konzultációt vár

A Magyar Külügyi Intézet (MKI) szerint a svéd NATO-csatlakozás kapcsán Magyarország által megfogalmazott üzenet egyértelmű:

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.