Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 09. 10:26, hétfő | Helyi

Lebontják a Turul mozit

Lebontják a Turul mozit

A közművek leválasztásával és a belső kézi munkálatokkal megkezdődött a volt Turul mozi bontása Újváros szívében, a Modern Városok Program keretében megépülő új piac és vásárcsarnok helyszínén.

A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Bereznai Csaba alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője számolt be.

40 évnyi szórakoztatás után 2006 júniusában zárt be végleg a Turul Filmszínház, amikor megnyílt a mozi a Vértes Centerben. Napjainkra annyira leromlott az ingatlan állapota, hogy elkerülhetetlenné vált a lebontása. Helyére építi meg az önkormányzat Tatabánya új piacát és vásárcsarnokát, mellyel hosszú ideje adós a tatabányaiaknak.

A városban nagy hagyománya van a piacra járásnak, ám a jelenlegi, az új helyszíntől nem messze található elavult, szűk és nehezen megközelíthető csarnok már jó ideje nem tudja magas színvonalon kiszolgálni a vásárlói igényeket. Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy új helyszínt keres, amelyről a tatabányaiak véleményét is kikérte, s a Turul mozi környékére szavaztak a legtöbben. Tavaly márciusban aztán egy talán soha vissza nem térő lehetőség nyílt arra, hogy a megvalósításhoz szükséges pénzügyi forrás is rendelkezésre álljon. A kormánnyal kötött több mint 40 milliárd forintos megállapodás értelmében 1,5 milliárd forintos beruházás keretében épülhet fel a megyeszékhely új, modern piaca és vásárcsarnoka, amely nem csak a minőségi, friss élelmiszer beszerzési pontja lehet majd a tatabányaiaknak és a környező településen élőknek, hanem igazi közösségi térként is működhet.

Az új komplexum megépítése alapos előkészítést igényel, ezért létrehozták a Kereskedelemfejlesztési Ideiglenes Bizottságot, amely 2016 áprilisában alakult meg. Azóta kilencszer üléseztek, intenzív kapcsolatban vannak a meglévő vásárcsarnok kereskedőivel, tulajdonosaival, s a tervezőkkel. Sok feladat van még hátra a létesítmény megvalósításáig, az első lépések egyike Turul mozi felszámolása.

A környéken élők nyugalmának biztosítása érdekében a Nepteus Kft. igyekszik a minimálisra csökkenteni a por és zajterheléseket, ezért a gépi bontásokat hétköznap kizárólag reggel 8 és délután 17 óra között végzik majd, illetve szombaton reggel 8 és 14 óra között, vasárnap pedig nem dolgoznak a szakemberek.

A közel 100 millió forintos beruházás munkálatai várhatóan két hónapig tartanak. Az önkormányzat addig is kéri a tatabányaiak szíves türelmét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya