Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lefejezhette a japán újságírót az Iszlám Állam

Lefejezhette a japán újságírót az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam terrorszervezet állítólag lefejezte a fogságában lévő japán újságírót, Goto Kendzsit. Erről a terrorszervezet szombat este tett közzé egy videoüzenetet, amelyről néhány órával később a japán védelmi miniszter azt mondta: 'nagy valószínűséggel hiteles'.

Az iszlamista honlapokat figyelő SITE nevű amerikai szervezet közölte: a felvételen egy angolul folyékonyan beszélő terrorista azt mondja, Goto Kendzsit bosszúból végzik ki, mert Japán 'felelőtlenül részt vesz' a nemzetközi koalíció dzsihadisták elleni 'megnyerhetetlen' háborújában. 'Nemcsak Kendzsit öljük meg, hanem minden japánt, akivel csak találkozunk.' A brit kiejtéssel beszélő dzsihadista ugyanaz, mint aki az IÁ korábbi hasonló videofelvételein beszélt - állítja a SITE. A felvételen semmilyen utalás nincs a jordániai pilótára, aki szintén az IÁ fogságában van.

A Fehér Ház szombat esti közleményében hangsúlyozta, hogy együtt kíván működni a japán hatóságokkal a kivégzésről beszámoló videofelvétel hitelességének megerősítésében.

Korábban a nap folyamán egy japán miniszterhelyettes azt közölte, hogy zsákutcába jutottak a túszokról folyó tárgyalások az Iszlám Állam (IÁ) egy csoportjával, amely azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi a fogságában lévő japán újságírót és egy jordániai pilótát. A pilóta sorsáról egyelőre nincs hír.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése