Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Július 23. 08:39, szerda | Helyi

Légy mérvadó – légy véradó

Légy mérvadó – légy véradó

47 önkéntes véradó neve került hétfőn a környei Művelődési Házban szervezett véradáson a Vöröskereszt nyereményjátékos ládikájába

Már több mint egy hónapja valamennyi megyei önkéntes véradóhelyszínen így kéri a segítést: légy mérvadó – légy véradó.
A nyereményjáték sorsolását november 15-én tartják, s mint a jelenlévő megyei véradószervező koordinátor, Zigó Jana elmondta, reményeik szerint a legszerencsésebb akár egy hosszú hétvégét is nyerhet, de kisebb háztartási készülékek is gazdát keresnek majd. Azért, hogy minél több véradót ajándékozhassanak meg novemberben, a megyei Vöröskereszt a 34/310-318-as telefonszámon továbbra is várja a felajánlásokat, s ezúton is köszönetét fejezi ki mindazok számára, akik támogatják kezdeményezésüket.
Hétfőn „debütálóként” elsőként ízlelhetett bele a véradás akár életet is mentő érzésébe Andor Judit, Magda Istvánné, Magda Gina és Gál Gizella, s mellette a környei szervezet hagyományos gazdag vendéglátásába, amellyel külön jelzik köszönetüket a donorok számára.
Idén utolsó alkalommal október 20-án lesz véradás a községben, tehát a nyereményjátékos ládika még egyszer gyarapodhat környei nevekkel, mindamellett, hogy ismert: az önkénteseket elsősorban a segíteni akarás szándéka vezérli, ahogy Devecsery László „A csend szava” című versében is megfogalmazta: …minden elhallgat, mert elfogy a vér, néma tekintet hallgatag kér. Nyújtom a kezem: véremet adom. Segítő szándék, mosoly arcomon; csillagfény játszik csendes balkonon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya