Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Február 16. 00:00, vasárnap | Helyi

Lehet pályázni a Stúdium Ösztöndíjra

Lehet pályázni a Stúdium Ösztöndíjra

Az idén újra meghirdette az önkormányzat a Stúdium Ösztöndíj Pályázatot

A Tatabánya Hazavár Program egyik elemeként a közép-, illetve felsőfokú képzésben résztvevő, nappali tagozatos, hiányszakmákat tanuló diákokat támogatja.

A Stúdium Közalapítvány a 2013/2014-es tanév II. félévére írta ki a pályázatot. Az ösztöndíjra azok a középfokú képzésben résztvevő nappali tagozaton tanulók jelentkezhetnek, akik mechatronikai, elektrotechnikai, gépgyártás-technológiai vagy vegyipari technikus, gépi forgácsoló, szerkezetlakatos, ipari gépész, műanyag feldolgozó, villanyszerelő, AWI és AFI hegesztő, szerszámkészítő, elektromechanikai műszerész, autószerelő, CAD-CAM informatikus, illetve szociális gondozó, ápoló képzésben vesznek részt.

Az ösztöndíjra felsőfokú tanulmányokat folytató, nappali tagozaton tanuló hallgatók is jelentkezhetnek, ha műszaki, természettudományi, orvosi, illetve szociális gondozó, diplomás szakápoló, mentőtiszt szakokon folytatnak tanulmányokat, továbbá amennyiben fizika, kémia, matematika szak, vagy szakpár felvételével tanár szakos képzésben vesznek részt.

A Tatabánya Hazavár Program a város beruházása a jövőbe, a fiatalok pályára állításának segítése, hiszen fontos, hogy ennek a korosztálynak a tagjai megtalálják boldogulásukat településünkön. A Tatabánya Hazavár Programban három alapvető irány határozható meg, amelyek lehetőséget biztosítanak a fiataloknak a teljesítményképes, korszerű, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudás megszerzésére. Ezt szolgálja a tanulmányi eredményt is figyelembe vevő Stúdium Ösztöndíj Program. Fontos, hogy a fiatalok képességeik kibontakoztatására alkalmas munkahelyhez jussanak, képzettségüknek megfelelő, értékteremtő munkát kapjanak, erre irányul a Kóta József Gyakornoki Program. Lényeges elem az önálló életkezdés feltételeinek megteremtése, elsősorban az önálló lakás, bérlakáshoz jutás lehetősége is. A Tatabánya Hazavár Program ezen eleme a városban történő hosszú távú letelepedésben segíti fiataljainkat.

Az érdeklődők 2014. március 3-ig nyújthatják be a pályázatot, melynek elbírálási határideje 2014. március 14. Részletek és jelentkezési adatlap a www.tatabanya.hu/hazavar honlapon elérhető. Kövessék figyelemmel a Tatabánya Hazavár program facebook oldalát is: https://www.facebook.com/tatabanyahazavar?ref=hl!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya