Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 28. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Letartóztattak egy terrorszervezetek propagandatermékeit terjesztő férfit

Letartóztattak egy terrorszervezetek propagandatermékeit terjesztő férfit

Letartóztattak egy magyarországi születésű férfit, aki harcra buzdító, dzsihadista tartalmakat tett közzé német online felületen - közölte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn a honlapján.

A bírósági közlemény szerint a férfit a német hatóságok és a Terrorelhárítási Központ (TEK) együttműködésének köszönhetően sikerült azonosítani és elfogni. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás bűntette miatt indított eljárást.

Mint írták, egy németországi székhelyű online felületen különböző felhasználók az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propagandaterméket tettek közzé. A német hatóságok szerint a Magyarországon született férfi 2018-ban és 2019-ben összesen 18 file-t töltött fel a felületre. Radikális tartalmuk miatt ezeket a szolgáltató kiszűrte és eltávolította az oldalról.

Ennek ellenére a hatóság le tudta menteni az adatokat és azokat továbbította a TEK számára. Ezt követően az e-mail címek alapján felderítette a gyanúsított szolgáltatóját, illetve IP-címeit. Mindemellett a férfinak az egyik közösségi oldalon is fellelhető volt a profilja, amelyből a lakhelye is kiderült.

Az ügyészi indítvány szerint az ügyben terrorcselekmény előkészítésének gyanúja is felvetődhet, továbbá a férfi az ügyben érintett további személyek jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti.

Közölték, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.