Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. December 12. 07:43, szombat | Külföld
Forrás: mti

Letartóztatták Európa egyik legnagyobb drogbáróját

Letartóztatták Európa egyik legnagyobb drogbáróját

A hatóságok nyolc év nyomozás után letartóztatták a legnagyobb európai drogcsempészhálózat vezetőjét a dél-spanyolországi Benalmádena tengerparti üdülővárosban - közölte a spanyol belügyminisztérium pénteken.

A 44 éves brit Robert Dawest azzal gyanúsítják, hogy hálózata hatalmas mennyiségben csempészte a kábítószert Dél-Amerikától Európán át egészen a Közel-Keletig, bűnlajstromán gyilkosság és pénzhamisítás is szerepel.

Emlékezetes eset, amikor 2013 szeptemberében a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren egy Venezuelából érkező repülőjáraton 32 bőröndöt találtak, összesen 1.332 kilogramm droggal megpakolva. A rendőrség akkor három embert tartóztatott le, akik a brit drogbárónak dolgoztak, és további három embert, akik pedig a Ndrangheta nevű calabriai maffiának. Az ügy folytatásaként a venezuelai Caracasban 27-en kerültek rács mögé, köztük a katonaság több tisztje is.

A Robert Dawes elleni nyomozásban eddig 15 akcióban összesen 50 embert tartóztattak le világszerte, 1700 kilógramm kokaint, 500 kilogramm hasist és 1,6 millió eurónyi készpénzt foglaltak le.

A drogbáró letartóztatásának körülményeit nem hozták nyilvánosságra, annyi azonban tudható, hogy a férfit kiadták Franciaországnak, ahol börtönben van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.