Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. December 07. 13:11, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Létezik a da Vinci-kód: rejtett képek a Mona Lisán

Létezik a da Vinci-kód: rejtett képek a Mona Lisán

Rejtett állatképeket lelt Leonardo da Vinci Mona Lisáján egy olasz festő, legalábbis ezt állítja.

Ron Piccirillo egy oroszlán, egy majom és egy bivaly fejét véli látni, továbbá "észrevett" egy krokodilt vagy kígyót is. Az alakzatok azután rajzolódtak ki, hogy a festményt elfektette a bal oldalára. Nem először vannak ilyen "látomásai": felfedezett más reneszánsz festők, Tiziano, Raffaello alkotásain is rejtett képeket.

A 37 éves férfi szerint az oroszlán feje Mona Lisáé felett van a levegőben. Úgy véli, hogy az egész festmény jelentését át kell értékelni, szerinte az az irigységről szól. Állati felfedezése után izgatottan lapozgatta da Vinci naplóit, és két hónapnyi kutakodás-fejtegetés után arra jutott, hogy a mű irigység jelképe.

"Elképesztő, mivel mindenki azt hitte, hogy da Vinci sosem írt a Mona Lisáról, ám úgy tűnik, hogy mégis" - idézte Piccirillót a The Daily Telegraph című brit lap. A Mona Lisa - avagy Gioconda - című festménnyel Leonardo 1519 körül készült el. Azóta is végtelen találgatások tárgya.

Piccirillo felfedezését feltehetően hevesen vitatják majd a műelemzők.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 11:54, szerda | Belföld

Most a gázolaj drágul

A Mol 2 forinttal emeli a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benzin ára viszont nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

2019. Július 17. 10:53, szerda | Belföld

Több mint negyven fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte

2019. Július 17. 07:36, szerda | Belföld

Beindulhat a Hold és a Föld közötti gazdaság

Új üzleti lehetőségek nyílhatnak, ugyanis beindulhat az úgynevezett ciszlunáris gazdaság, vagyis a Hold és a Föld közötti térségben zajló kereskedelem

2019. Július 17. 07:32, szerda | Belföld

Megoldották a lakóházakat is veszélyeztető csapadékvíz elvezetését Körmenden

Csaknem 200 millió forintot fordítottak a csapadékvíz biztonságos elvezetésére Körmend észak-keleti városrészében – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.