Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 03. 07:31, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

Lezuhant egy katonai repülőgép az Egyesült Államokban

Lezuhant egy katonai repülőgép az Egyesült Államokban

Lezuhant egy C-130 Hercules típusú katonai szállító repülőgép szerdán a Georgia szövetségi állambeli Savannah város egyik repülőtere mellett - közölte az amerikai légierő.

Chatham megye hatóságai szerint a Puerto Ricó-i nemzeti gárda kötelékébe tartozó repülőgép egy útkereszteződésnél csapódott a földbe.

Jeff Bezore százados, a georgiai nemzeti gárda szóvivője közölte: legalább öten vesztették életüket a gyakorlórepülésre indult gép fedélzetén. Ugyanakkor a tisztségviselő nem tudta megmondani, összesen hányan utaztak a szerencsétlenséget szenvedett repülőn. Az első jelentések két halottról tettek említést.

Paul Dahlen ezredes, a Puerto Ricó-i nemzeti gárda szóvivője öt és kilenc közé tette a gépen tartózkodó nemzeti gárdisták számát.

Ricardo Rossello, Puerto Rico kormányzója időközben részvétét nyilvánította a Puerto Ricó-i legénység családjainak.

A savannahi tűzoltóság által Twitteren közölt fényképen egy mentőautó mellett a repülőgép farokrészét lehetett látni egy lángokban álló mezővel, amely felett sűrű fekete füst gomolygott. A farokrész a teherszállító repülőgép egyetlen épségben maradt egysége, előtte törmelék fedi az elfeketedett földet - mondta Chris Hanks, a savannahi tűzoltóság egyik szóvivője.

A savannahi Hilton Head nemzetközi repülőtér közlése szerint a szerencsétlenség ugyan nem a légikikötő területén történt, az mégis érintette néhány járat indulását, illetve érkezését.

A C-130 Hercules amerikai gyártmányú négy hajtóművel felszerelt, légcsavaros, közepes teherszállító repülőgép.

A savannahi nemzeti gárda légibázisa nagy erőkkel vett részt a karibi szigeten tavaly végigsöpört Irma és Maria hurrikánok pusztításainak elhárításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése