Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2012. Február 16. 07:30, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Ma dől el hazánk sorsa

Ma dől el hazánk sorsa

A hazánkkal kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról szavaz az Európai Parlament.

A voksolás akár a lisszaboni szerződés hetedik cikkelyének alkalmazását is maga után vonhatja, ami akár több ezer milliárd forint uniós támogatás elvesztését jelentheti.

Néhány hete az Európai Parlament plenáris ülésen foglalkozott hazánk ügyével, ma pedig a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekkel kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról fognak a képviselők szavazni – írja a Magyar Nemzet. A határidőig három ilyen is érkezett. A szocialisták, a zöld- és a liberális frakció közös tervezete – amelynek az erőviszonyok alapján a legnagyobb az esélye az elfogadásra – súlyos aggodalmakat fogalmaz meg, és arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy újabb magyar törvényeket is vizsgáljon, például a választási vagy az egyházügyi szabályozást. Az indítvány még a lisszaboni szerződés komoly szankciókat is megfogalmazó hetedik cikkelyének alkalmazását is felveti. A tervezetet aláírták az MSZP európai parlamenti képviselői, így Göncz Kinga és Tabajdi Csaba.

A Fidesz képviselőit is soraiban tudó Európai Néppárt javaslata ugyanakkor kiemeli, az új magyar alkotmány teljes egészében magában fogalja az alapvető jogok uniós chartáját, és tisztességesebb választási rendszert is létesít.

Az úgynevezett konzervatívok és reformisták jegyzik a harmadik határozati javaslatot, a rövid dokumentum arra emlékeztet, hogy a magyar kormány már jelezte készségét az Európai Bizottsággal való együttműködésre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 11:58, péntek | Külföld

Még egy kanadai állampolgárt halálra ítéltek Kínában

Csütörtök után pénteken is halálra ítéltek egy kanadai állampolgárt Kínában kábítószer előállításának és szállításának bűntette miatt.

2020. Augusztus 07. 10:46, péntek | Külföld

Átlépte a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon

Átlépte péntek reggelre a 19 milliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világon a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

2020. Augusztus 07. 07:06, péntek | Külföld

Csökken a járvány terjedésének üteme Belgiumban

Kis mértékben csökkenő tendenciát mutat a koronavírus-fertőzés okozta járvány terjedésének üteme Belgiumban.

2020. Augusztus 07. 05:00, péntek | Külföld

Trump szerint akár még a novemberi választások előtt lehet vakcina

Akár még a novemberi választások előtt lehet vakcina a koronavírus-fertőzés ellen - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtök reggel egy rádiós interjúban.