Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2012. Február 16. 07:30, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Ma dől el hazánk sorsa

Ma dől el hazánk sorsa

A hazánkkal kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról szavaz az Európai Parlament.

A voksolás akár a lisszaboni szerződés hetedik cikkelyének alkalmazását is maga után vonhatja, ami akár több ezer milliárd forint uniós támogatás elvesztését jelentheti.

Néhány hete az Európai Parlament plenáris ülésen foglalkozott hazánk ügyével, ma pedig a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekkel kapcsolatban beterjesztett határozati javaslatokról fognak a képviselők szavazni – írja a Magyar Nemzet. A határidőig három ilyen is érkezett. A szocialisták, a zöld- és a liberális frakció közös tervezete – amelynek az erőviszonyok alapján a legnagyobb az esélye az elfogadásra – súlyos aggodalmakat fogalmaz meg, és arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy újabb magyar törvényeket is vizsgáljon, például a választási vagy az egyházügyi szabályozást. Az indítvány még a lisszaboni szerződés komoly szankciókat is megfogalmazó hetedik cikkelyének alkalmazását is felveti. A tervezetet aláírták az MSZP európai parlamenti képviselői, így Göncz Kinga és Tabajdi Csaba.

A Fidesz képviselőit is soraiban tudó Európai Néppárt javaslata ugyanakkor kiemeli, az új magyar alkotmány teljes egészében magában fogalja az alapvető jogok uniós chartáját, és tisztességesebb választási rendszert is létesít.

Az úgynevezett konzervatívok és reformisták jegyzik a harmadik határozati javaslatot, a rövid dokumentum arra emlékeztet, hogy a magyar kormány már jelezte készségét az Európai Bizottsággal való együttműködésre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 18:09, szerda | Külföld

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Floridában

Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult.

2020. Január 22. 17:41, szerda | Külföld

Meghalt Terry Jones, a Monthy Python sztárja

Meghalt 77 éves korában kedden este Terry Jones brit komikus, író, forgatókönyvíró, színész, rendező, a Monthy Python sztárja - írta a BBC hírportálja szerdán a színész ügynökére hivatkozva.

2020. Január 22. 15:07, szerda | Külföld

Az Európai Unió 200 millió euróval támogatja az európai űripart

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank bejelentette kedden, hogy 200 millió euróval támogatja az űrágazatba való beruházások fellendítését.

2020. Január 22. 08:00, szerda | Külföld

Továbbterjedt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus Kínában

Négyszáz fölé nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Kínában, ahol a járvány már az ország 13 régióját elérte – közölte a Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedd este.