Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Március 11. 09:10, hétfő | Helyi sport

Magabiztos győzelem az Ajka ellen

Magabiztos győzelem az Ajka ellen

Fölényes győzelmet aratott a Tatai AC hazai pályán az Ajka ellen a férfi kézilabda NBI/B 17. fordulójában, szombaton.

A találkozó kimenetele egy percig sem volt kétséges, a TAC a félidőben már tíz góllal vezetett, a vége 31-22 lett. A juniorok még nagyobb győzelmet arattak, 27 gólos vereséget mértek az ajkai fiatalokra, és átvették a vezetést a tabellán.

Ősszel a Tatai AC meglepő, 24-19-es vereséget szenvedett Ajkán, amiért mindenképpen vissza akartak vágni az ellenfélnek.

A Tatai AC az első perctől kezdve óriási iramot diktált, a védekezés kőkemény volt, működött a leindítás és a támadások döntő részét sikerült góllal befejezni. Utoljára 2-1-nél volt szoros az állás, innen hamar 5-1 lett, a félidőben már tízgólos volt a különbség (17-7).

A második félidőben, a biztos vezetés tudatában Kiss István vezetőedző lehetőséget adott a fiataloknak is, illetve új taktikákat, felállásokat gyakorolt a csapat. A hatos falas védekezést felváltotta az 5+1, ami azt jelentette, hogy nyitottabb lett a védekezés. A különbség maradt 8-10 gól körül, a vége 31-22 lett. A találkozó kifejezetten sportszerű volt, összesen egy kiállítást osztottak ki a bírók.

férfi kézilabda NBI/B, 17. forduló:

Tatai AC – Le Belier KK Ajka 31-22 (17-7)

A tataiak legjobb góldobói: Sütő Péter, Schneider Patrik 6-6

„Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Úgy kézilabdáztunk az első perctől kezdve, ahogy megbeszéltünk, igyekeztünk a lehető leghamarabb eldönteni a találkozót. Ez szinte hibátlan védekezéssel és támadással már az első félidőben sikerült, így a második játékrészben be tudtuk vetni a fiatalokat, gyakorlatilag mindenki játéklehetőséget kapott. Az új felállásokban természetesen hibáztunk néhányszor, de a most pályára lépett játékosok többsége bizonyította, hogy a későbbiekben is lehet rájuk számítani.” – mondta Kiss István vezetőedző a találkozó után.

„Nagyon dolgozott bennünk a bizonyítási vágy, meg akartuk mutatni, hogy az őszi fiaskó csak egy kisiklás volt a részünkről. Bár az a két pont hiányozhat a végén, a tavaszi formánk bizakodásra ad okot. A jövő héten Dabason a dobogóért folytatott harc szempontjából kulcsmérkőzést játszunk. Ha ott sikerül jól szerepelni, nagy lépést tehetünk a kitűzött cél magvalósításáért.” – értékelt a mérkőzés után Szabó György, szakmai igazgató, a csapat játékosa.

Juniorok:

Tatai AC – Le Belier KK Ajka 55-28 (31-8)

Legjobb tatai góldobók: Endrédi Péter 14, Czihalló Dávid 12

„Gyakorlatilag az első 20 percben eldőlt a mérkőzés, belülről érezni lehetett, hogy az Ajka ma nem tud komolyabb ellenállást kifejteni. A hatalmas különbség lehetőséget adott arra, hogy serdülők is pályára lépjenek, ők is becsülettel tették a dolgukat, ezt bizonyítja, hogy a második félidőt is sikerült megnyernünk.” – mondta a lefújás után Vadász Gergő, a csapat játékosa.

Címkék: tac eredmények

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás