Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Szeptember 19. 09:36, csütörtök | Helyi sport

Magabiztos győzelem és továbbjutás a kupában

Magabiztos győzelem és továbbjutás a kupában

Fölényes idegenbeli győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Veszprémi Egyetem ellen a Magyar Kupa első fordulójában, kedden este

A TAC 40-23-ra verte NBII-es ellenfelét és bejutott a második fordulóba.

Magyar Kupa, 1. forduló:
Veszprémi Egyetem (NBII) - Tatai AC (NBI/B) 23-40 (8-20)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 9, Kőhalmi Dániel 5, Kanyó Bence, Gróf Richárd, Hollós Máté, Márton Ádám 4-4

A hazai csapat idén jutott fel az NBII-be, ahol új edzővel vágnak neki a bajnokságnak és többek között két Komárom-Esztergom megyei csapatnak, a Komáromnak és a Tarjánnak is ellenfelei lesznek.

A Tatai AC esélyeshez méltón, végig magabiztosan játszva győzte le a fiatal és lelkes veszprémi egyetemistákat. A TAC hamar megnyugtató előnyre tett szert az egy osztállyal lejjebb szereplő hazaiak ellen, a félidő 20-8-as vendég vezetéssel zárult.

A második játékrészben tovább nőtt a különbség a két csapat között, a Tatai AC egyre-másra lőtte a szépségdíjas találatokat. A vége 40-23 lett, ezzel a Tatai AC bejutott a Magyar Kupa 2. fordulójába.

"Végig komolyan vettük a mérkőzést a lelkes és helyenként kifejezetten jó játékot mutató hazaiak ellen. Igyekeztünk a Százhalombatta elleni idegenbeli taktikát gyakorolni, örülök, hogy a legtöbb esetben viszontláttam a pályán a megbeszélteket. A védekezésünk tetszett, bár egy kicsit sok gólt kaptunk a második félidőben. Igaz, ekkor már sokat cseréltünk, a lényeg az volt, hogy különböző taktikai elemeket gyakoroljunk éles mérkőzésen. A célt elértük, továbbjutottunk és játszottunk egy jó mérkőzést" - mondta a találkozó után Fülöp Péter, vezetőedző.

Címkék: tac kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben