Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. December 11. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Magabiztos győzelem Győrött

Magabiztos győzelem Győrött

32-23-as győzelmet aratott idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a SZESE Győr ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 12. fordulójában, vasárnap este

A TAC sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg, és továbbra is a bajnokság élmezőnyében foglal helyet. A SZESE Győr tavaly még NBI-es volt, a Tatai AC a kisalföldiek második számú csapatával játszottak az NBI/B-ben. A TAC otthon és idegenben is legyőzte a SZESE II-őt.
Harcosan kezdte a találkozót az újjászervezett győri csapat, az esélyesebb Tatai AC az első percekben még nem tudott elhúzni ellenfelétől. A 10.percben 5-4-re, a huszadikban 10-8-ra vezetett a TAC. A védelem elsőrangúan teljesített, a kapuban pedig Czérna Tibor ihletett formában védett. A bírók kicsit könnyű síppal fújták a kiállításokat, volt, hogy kettős emberhátrányban kellett védekeznie a TAC-nak. A félidő vége felé aztán fáradni látszott a Győr, ha nagy nehezen túljutottak a Kányai Róbert irányította falon, Czérna Tibort nem tudták átjátszani. Zengett-zúgott a „Szép volt Cé!”, a fiatal győriek pedig egyre jobban elbizonytalanodtak a tatai kapu előtt. A szünet előtt egy szép támadás végén Kovácsovics László alakította 14-11-re az eredményt.
A második felvonás első szakaszában újra összeszedte magát a Győr, igyekezett zárkózni, de Schneider Patrik kettős emberhátrányból lőtt gólja szinte demoralizálta a hazaiakat. Aztán Hajdu Tamás percei következtek, duplájával már 20-15 volt a TAC javára. Ezután egy darabig felváltva estek a gólok, de megint jött Patrik és természetesen hátrányból vette be a győri kaput (18-23). Nem sokkal később Hollós Máté bedobta hatodik gólját és már 25-18-ra ment a Tata. A biztonság kedvéért Czérna Tibor megfogott még egy hetest, Kanyó Bence találata után pedig megvolt a tíz közte (18-28). A vége előtt öt perccel Czérna Tibor vastaps kíséretében leült a padra, a helyére beálló Varga Attila azonnal egy bravúrral jelezte, hogy kapusposzton minden a legnagyobb rendben van a Tatai AC-nál. Az utolsó másodpercek igazi örömkézilabdát hoztak, a végig lelkesen küzdő Győr végül kilenc gólosra tudta csökkenteni hátrányát (23-32).
A lefújás után a csapatokat végig sportszerűen buzdító hazai közönség vastapssal jutalmazta a szenzációs játékot bemutató, és több egykori győri játékossal felálló Tatai AC-t.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 12. forduló:
SZESE Győr – Tatai AC 23-32 (11-14)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 8, Kanyó Bence, Hollós Máté 6-6
„A KŐporos szakállú Télapó KOVÁcsoltvas szánját húzó szarvasnak is köszönjük a két pontot” – fogalmazott sejtelmesen a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
„Év vége, ünnepek; készültünk, hogy nyugodtan tudjunk ráfordulni az utolsó fordulókra. Igazi presztízs csata volt, hiszen sok egykori győri játszik most nálunk, akik nagyon jó meccsen tudtak bizonyítani korábbi együttesük ellen. A találkozón fokozatosan őröltük fel az ellenfél ellenállását, de nem lehetett megállni, mert folyamatosan jöttek, nem adták fel” – tette hozzá a kapuban kimagasló teljesítményt nyújtó Czérna Tibor.

juniorok:
SZESE Győr – Tatai AC 25-25 (12-13)
legjobb tatai góldobók: Tóth Bence 6, Kiss Máté, Szurcsik Vince 5-5
„A bajnokság második helyén álló csapat otthonából sikerült elhoznunk egy pontot úgy, hogy a végén nekünk volt nagyobb esélyünk megnyerni a találkozót. Kicsit hullámzott a teljesítményünk, de a fiúk igyekeztek betartani a megbeszélteket. A végén egy gólos vezetésnél egy kicsit elvitt minket szívünk, picit nagyobb koncentrációval még nagyobb meglepetést okozhattunk volna ” –értékelt a találkozó után Márton Ádám,a fiatalok trénere.
„Hajtós, jó meccs volt, végig háromesélyes volt a végkimenetel. Balogh Dani nagyon jól védett, de mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez” – mondta a mérkőzésen öt gólig jutó Szurcsik Vince.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás