Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Szeptember 22. 09:24, hétfő | Helyi sport

Magabiztos hazai győzelem

Magabiztos hazai győzelem

Megszerezte idei első győzelmét a Tatai AC férfi kézilabda csapata az NBI/B Nyugati csoportjában. A fekete-fehérek hazai pályán 30-20-ra győztek az Alba Regia ellen

Tavasszal hazai pályán a Tatai AC nyert 30-24-re, a TAC végül bronzérmes lett, az Alba Regia pedig a 11-ik helyen zárt.
Kicsit nehezen lendült bele a Tatai AC, büntetők és ziccerek maradtak ki, így a tizedik percben „csak” 4-2, a huszadikban pedig 8-6 volt a hazai előny. Fülöp Péter viszonylag korán időt kért, és ez használt a csapatnak, a félidőre már 15-6-os vezetéssel vonulhatott a hazai gárda.
A második játékrészben is tovább növelte előnyét a TAC, volt időszak, amikor már tizennégy gól volt a két csapat között. Ekkor egy-két hiba becsúszott és az ellenfél sem adta fel, így a végére 30-20-at mutatott az eredményjelző.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 2.forduló:
Tatai AC – Alba Regia 30-20 (15-6)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Ádám 6, Kovácsovics László 5
„Az eleje kicsit döcögött, de beindultak a fiúk. Az első félidőben tizenötöt dobtunk és csak hatot kaptunk, ezt minden meccsen elfogadnánk. A tempó, hasonlóan a múlt héthez, most is jó volt, ilyen magabiztos győzelemmel szerettünk volna bemutatkozni hazai pályán. Külön öröm, hogy sok néző jött ki és biztatta a csapatot.” – mondta a találkozót követően Fülöp Péter vezetőedző.
„Minden bajnokságban kicsit nehezebben indul az első hazai meccs. Ez most is így volt, de hamar elkapták a fonalat a fiúk és fölényes győzelmet arattunk. Az iram rendben volt és a múlt héthez képest védekezésben is léptünk előre” – foglalta össze a látottakat Czérna Tibor csapatkapitány.
juniorok:
Tatai AC – Alba Regia 32-23 (16-14)
legjobb tatai góldobók: Fodor Gábor 6, Tóth Bence, Szerencsés Márk 5-5
„Váltakozó, de összességében jó teljesítményt nyújtott a csapat. Az első félidő elején ment a játék, ám utána kapkodni kezdtünk, és a védekezés sem működött túl jól. Előnnyel fordultunk, de a második játékrész első szakaszában sem játszottunk jól, így az ellenfél 21-21-re ki is tudott egyenlíteni. A vége előtt 10 perccel időt kértem, pontos játékot kértem a fiúktól, plusz igyekeztünk friss játékosokat bevetni. A vége kiválóan sikerült, nagyon feljavultunk és az utolsó perceket is mi bírtuk jobban, így végül fölényes győzelmet arattunk” – mondta Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Az első fordulóban elért győzelem nagyon feldobott minket, nagyon bíztunk a sikerben ma is. Jól kezdtünk, félidőben is vezettünk, aztán a második játékrészben feljöttek ránk, de jól cseréltünk és a vége meggyőző lett. Jó volt ma a pályán lenni, a fiúkkal nagyszerűen össze tudtunk dolgozni ” – mondta Fodor Gábor.
női NBII, Északi csoport, 1. forduló:
Tatai AC – Dorog 19-20 (12-13)
legjobb tatai góldobó: Kulcsár Gyöngyi 7
„Szoros találkozón kevés gól esett, a védekezésünk alapvetően rendben volt. A támadásokba azonban sok hiba csúszott, a labdaeladások mellett sok ziccer is kimaradt. Ennek ellenére tíz perccel a vége előtt három góllal vezettünk, végül mégsem sikerült megszereznünk a két pontot. Kulcsár Gyöngyi mellett a most debütáló kapusunk, Halasi Kinga teljesítményét lehet kiemelni” – mondta a lefújás után Csányi Gábor, vezetőedző.
„Az első félidőben öt góllal elhúzott az ellenfél, de a szünetig sikerült ledolgoznunk a hátrányt. Ez rengeteg energiát felemésztett, de a második félidőben így is sikerült a vége felé három góllal ellépnünk. A döntő pillanatokban azonban hibák csúsztak a játékunkba, és a lerohanásos játékunkat sem tudtuk ma annyira játszani. Elemezni fogjuk a történteket, és igyekszünk a jövő héten javítani” – tette hozzá Kulcsár Gyöngyi, a hét gólig jutó csapatkapitány.
juniorok:
Tatai AC – Dorog 9-42 (4-21)
legjobb tatai góldobó: Kutasi Dóra 4
„Sokat dolgoztunk a felkészülés alatt, és a tizedik percig ma is minden jól működött. 4-4 volt az állás, kiegyenlített mérkőzés zajlott a pályán. Ám innentől kezdve 32 percig nem dobtunk gólt, aminek természetes következménye lett ez az eredmény. Pedig a helyzeteink megvoltak, de ma egész egyszerűen semmi nem ment be. A végére a védekezés is szétesett. Ma ennyi jött ki, jövő héten igyekszünk javítani” – fogalmazott Gubicza István, a fiatalok edzője.
„A biztató felkészülés után ma úgy mentünk fel, hogy minden jó lesz. Az elején jól tartottuk magunkat, de jött egy nagyon hosszú időszak, amikor nem lőttünk gólt, így az ellenfél nagyon elhúzott. Ma tényleg semmi nem ment be, én például 8 kapufát lőttem. Ami okot adhat a bizakodásra, hogy a helyzeteink megvoltak, de az is igaz, hogy ezeket be kell lőni” – értékelt Kurcsik Nóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás