Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Szeptember 19. 00:00, szombat | Helyi sport

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

34-20-as győzelmet aratott idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata az Elmax VSE Pápa ellen a Magyar Kupa első fordulójában, szerdán.

A fekete-fehérek a szünetben hét góllal vezettek, ezt az előnyt sikerült megduplázni a második játékrész végére. A Pápa az NBII észak-nyugati csoportjában szerepel, így a találkozó előtt az egy osztállyal feljebb játszó Tatai AC számított egyértelmű esélyesnek.

Lelkesen kezdtek a hazaiak, a 10. percben 6-6 volt az állás. A félidő közepétől aztán fokozatosan átvette az irányítást a Tatai AC, a 20.percre már 13-9-re a vendégek vezettek. A TAC rövid időszakokra felpörgette játékát, ilyenkor egyre nőtt a különbség a két gárda között, a félidő végén 18-11-es TAC vezetést mutatott az eredményjelző.
A második felvonásban sem változott a játék képe, amikor a TAC védekezésben erősített és támadásban volt türelme ziccerig játszani, akkor növelte előnyét. A 40.percben 23-14-re vezettünk, a hajrára nyolc gólos fórral fordultunk, végül 34-20 lett a vége. A Tatai AC bejutott a második fordulóba.
Magyar Kupa, 1.forduló:
Elmax VSE Pápa – Tatai AC 20-34 (11-18)
legjobb tatai góldobó: Kanyó Bence 6
„A győzelem és a továbbjutás nem forgott veszélyben. A kötelező győzelmeket mindig nehéz hozni, az egyik legfontosabb feladat a megfelelő motiváció, illetve koncentráció. Ma nem játszottunk jól, de így is magabiztos sikert arattunk. A tanulságokat levonjuk, hogy a bajnokságban magasabb szinten tudjunk játszani” – értékelt a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Igazi kupameccs volt. Mi egy kicsit lassabban kezdtünk, a lelkes hazaiak ezt kihasználták az elején. Aztán néhányszor sikerült megpörgetni, és ilyenkor kijött a két csapat közötti különbség. A Pápa nyitottan védekezett, a hétvégén hasonlóra számíthatunk a Vecsés ellen, így ma volt alkalmunk gyakorolni néhány erre kitalált kombinációt” – tette hozzá Kanyó Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás