Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Január 22. 09:31, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Magyar nyelvből jeleskedtek

Magyar nyelvből jeleskedtek

Turainé John Katalin alpolgármester adta át az idei Kölcsey magyar nyelv és irodalom feladatmegoldó verseny díjait a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola névadója szellemiségét követve nagy hangsúlyt fektet a magyar nyelv művelésére, ápolására, ami pedagógiai programjukban is szerepel. A nyelvújítónkról elnevezett levelezőverseny évről évre egyre népszerűbb, alsó és felső tagozatos diákok számára is megrendezik, akik a megye egész területéről jelentkeznek a megmérettetésre.

A verseny idén a hagyományoktól eltérően zajlott, nem volt szükség előzetes felkészülésre és feladatbeküldésre sem. Egy fordulóban dőlt el a helyezések sorsa, az alsósoknak január 8-án, felső tagozatosoknak pedig 9-én kellett bizonyítaniuk. A 16. feladatmegoldó verseny helyezései nagyon szorosan alakultak, hiszen évfolyamonként 30-33 diák mérte össze tudását magyar nyelvből.

A díjátadón az iskola rövid műsorát követően derültek ki a dobogós helyezések, a tanulók és felkészítő tanáraik együtt vették át az ajándékokat.

Turainé John Katalin a jelenlévőkhöz szólva elmondta, az anyanyelv, akár az anyai szeretet körülvesz minket, bennünk él, és elkísér, bárhová is sodorjon az élet. Az alpolgármester hangsúlyozta azt is, hogy a résztvevők helyezésüktől függetlenül büszkék lehetnek eredményükre, mert ezzel társaiknak mutatnak példát. Fontos, hogy ebben az internet és sms-ek uralta világban megőrizzük nyelvünk értékeit, tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya