Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Október 04. 07:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyar siker a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon

Magyar siker a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon

Magyar siker született a vadászati és természeti világkiállításon megrendezett XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében, a magyar csapat az első helyen végzett, Kasper Máté egyéniben ezüstérmes lett.

A bajnokságon 13 ország 37 versenyzője indult, a szombati gödöllői selejtezőből 19 versenyző jutott a budapesti fináléba.

A versenyen a szarvasbőgés hangját kellett imitálni, a zsűri különböző szempontok alapján pontozta a versenyzőket.

Az első helyezett magyar csapat tagja Czakó Attila, Kasper Áron és Kasper Máté.

A XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságot az idén harmincadik jubileumát ünneplő Vadászati Kulturális Egyesület szervezte.

Az első európai szarvasbőgő versenyt 1999-ben tartották Németországban. Magyarország a szarvasbőgő Európa-bajnokságok 22 éves történetében negyedszerre látta el a házigazda szerepét. Korábban 2004-ben és 2016-ban Keszthelyen, 2005-ben pedig Gödön rendezték meg Magyarországon a versenyt.

A Hungexpo területén tartott budapesti döntőn két egyenrangú, egymást harcba hívó szarvasbika hangját kellett megszólaltatniuk a versenyzőknek, a teljesítményt 8 tagú nemzetközi zsűri pontozta.

Az egyéni versenyt Innar Uus észt versenyző nyerte a második helyezett Kasper Máté magyar, és a harmadik helyen végzett Tomas Tresky cseh versenyző előtt.



A csapatversenyben első helyen végzett Magyarország, második lett Szlovénia, harmadik Észtország.

A díjakat Kovács Zoltán kormánybiztos és Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke adta át.

A díjátadó után Erdélyi Tamás, a magyar csapat felkészítője a közmédiának nyilatkozva kiemelte, minden nemzet a legjobb versenyzőit hozta el a rangos megmérettetésre. A magyar csapat győzelme öt-hatéves szakmai munka eredménye.

Kasper Máté, az egyéni versenyben második helyezett versenyző elmondta, szarvasbőgő hangot megszólaltató versennyel 15 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni, a budapesti versenyen 15 év álma vált valóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.