Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. December 03. 09:17, csütörtök | Helyi

Magyar Turizmus Zrt. - Tatabánya

Magyar Turizmus Zrt. - Tatabánya

A Magyar Turizmus Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság sajtóközleménye az igazgatóság 2015. évi tevékenységéről és 2016. évi terveiről

Igazgatóságunk a 2015-ös évben a belföldi kommunikációjában saját (MT Zrt.) felületei által biztosított lehetőségeken túl szerteágazóan szólította meg a potenciális turistákat, célcsoportokat.
Az év első hónapjaiban immár rendszeresen az utazási kiállításoké a főszerep: az MT Zrt. szervezésében részt vettünk Budapesten az Utazás kiállításon, majd Komárom térségével együttműködve a székesfehérvári kiállításon jelentünk meg. További kitelepüléseink az év során társkiállítókkal (Gyereksziget, Budapest – június, Felfedezők Napja, Budapest – május), vagy az MT Zrt. központi standján (Nemzeti Vágta, Budapest – szeptember, Autómentes Nap, Budapest – szeptember, Édes Napok, Budapest – szeptember, Budavári Borfesztivál – szeptember) kiadványokkal valósult meg. Szeptember második felében Budapesten megrendezésre került a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, mely elsődleges célja volt, hogy a fejlett, hatékony, környezettudatos kis- és középbirtokokra, családi gazdaságokra, őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, annak érékeit, eredményeit megismertesse a nagyközönséggel, továbbá, hogy az élelmiszer fogyasztókat tájékoztassa arról, hogy a hazai termékek fogyasztása magas minőséget és nagyfokú élelmiszerbiztonságot garantál számukra. Régiónk a Velencei-tó térsége, Pápa, Székesfehérvár kiemelt bemutatkozása mellett 14 társkiállítóval és 40 egyéni kiállítóval mutatta be értékeit, termékeit a látogatóknak.
Az év során szerveztünk study-tourokat szakmai újságírók részére, egy alkalommal aktív- és ökoturizmus (május hónapban), másik alkalommal pedig gasztro- és borturisztikai témában (októberben), melyek során bemutattuk a régió témába illeszkedő helyszíneit és szolgáltatóit. Az újságírók élményszerű és újdonságokat bemutató írásaikkal keltették fel a potenciális érdeklődők figyelmét.
Igazgatóságunk kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy a régió turisztikai szereplői, szolgáltatói megismerjék egymást, szakmai alkalmakon tapasztalatot cseréljenek, melyhez az év folyamán több alkalommal is megteremtettük a fórumot: az év első felében az aktív- és ökoturizmus, illetve a kulturális turizmus témákban tartottunk szakmai workshopot, majd az év második felében a bor, majd az egészségturizmus szereplői találkozhattak egymással és 1-1, a témához kapcsolódó helyszínnel ismerkedhettek meg.
A régióban 12 Tourinform iroda és 13 TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) szervezet tevékenykedik, melyek részére a 2014-es évben megkezdett „Szomszédolás” elnevezésű szakmai programsorozatot az idei évben is folytattuk. Sümeg és térségébe, továbbá Pápára látogattak a turisztikai szakemberek. Szakmai látogatást nemcsak régiós szinten, de közösen a szomszédos régióval az etyeki Filmparkba is szerveztünk, a látogatószám, illetve a vendégéjszaka szám növelése érdekében, kiterjesztve a lehetőségeket a minél szélesebb kör megszólítása érdekében.
Igazgatóságunk csatlakozik, illetve részt vesz olyan országos események szervezésében, mint pl. a Torkos Csütörtök, a Virágos Magyarország verseny zsűrizése, a Magyar Turizmus Minőségi Díj, a TE SZEDD mozgalom, továbbá országos kampányokban.
A kommunikáció az elmúlt években egyre inkább az on-line irányba fejlődött, azonban még szükség van a kitelepülések és kiállítások alkalmával a nyomtatott formára is, ezért a korábban szerkesztett régiós imázs kiadvány mellett jelenleg szerkesztés alatt van egy bor- és gasztronómiai térkép a régióról és tervezzük a régió golfpályáit felvonultató flyer megjelentetését is angol nyelven.

A Magyar Turizmus Zrt. központi kommunikációjához csatlakozva gyűjtjük és rendszerbe foglaljuk az információkat, a fejlesztésekről, újdonságokról, a kisebb és nagyobb volumenű rendezvényekről, fesztiválokról, hogy az tematizálva, vagy időszakosan csokorba gyűjtve álljon rendelkezésre az olvasó részére.
A Közép-dunántúli régió legfőbb küldő területei külföldet tekintve Németország után Ausztria, és Szlovákia, illetve az utóbbi években Lengyelország, ezért ezen piacokat célozva terveztük az idei évi tevékenységünket. Szlovák újságírók részére kulturális témában, lengyel szakújságíróknak golf és bor témában szerveztünk study-tourt, illetve szomszédos régióval közösen osztrák újságírókat fogadtunk.
Ezen kívül a régióból turisztikai szolgáltatóinknak lehetőségük volt kampányokhoz, megjelenésekhez, kiállításokhoz csatlakozni, vagy speciális, pl. kerékpáros témában megjelentetni ajánlataikat külföldön.
Az őszi időszakban Spa és bor témában Szlovákiában forgalomélénkítő és szezonhosszabbító kampányban a Velencei-tó kiemelt szerepet kapott on-line és print megjelenésekkel egyaránt.

A 2016-os évet tekintve a tendenciáknak megfelelően tervezzük megjelenéseinket, melyben belföldön kiemelt szerepet kap a bor és a gasztronómia, mivel a jövő év a Gasztroélmények éve lesz, melyhez a bor és borfogyasztás kultúrája éppúgy kapcsolódik, mint a megújuló magyar konyha és a hagyományőrzés.
Mindemellett a régió további erősségeit figyelembe véve a kulturális, illetve az aktív- és szabadidő turizmusra fókuszáljuk erőforrásainkat. Belföldön erősítjük az online kommunikációt, valamint erősítjük a folyamatos híradást a régió újdonságairól. Partnereinkkel együttműködve marketing tevékenységünket jobban koncentrálva, hatékonyabb elérést biztosítva fogjuk végezni.
Külföldi munkánk során Ausztria, Szlovákia Lengyelország, Csehország továbbra is kiemelt fókuszt kap. Ezen országokban egész éves folyamatos jelenlétet tervezünk használva az online felületeket és a fontos szakmai napokon való személyes kitelepülést, bemutatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya