Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Május 02. 20:47, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Majális a tónál

Majális a tónál

A tatabányai május elseje a Komárom-Esztergom megyei Fúvószenekari Fesztivállal kezdődött, ahol megnyitót mondott dr. Kancz Csaba alpolgármester.

De minden bizonnyal a nap egyik fénypontja az volt, mikor Schmidt Csaba polgármester városi elismeréseket adott át Csernoviczki Éva Európa-bajnok cselgáncsozónak és Esztergályos Patrik párbajtőröző kadet-világbajnoknak. Az azt követő ByeAlex-koncert pedig feltehette az í-re azt a bizonyos pontot.A majálisról sokszor Szinyei Merse Pál hasonló című impresszionista csodája jut az ember eszébe, a festmény sugallta hangulattal indult a nap, és ki is tartott szépen estig. A munka ünnepe egybeesett a Komárom-Esztergom megyei Fúvószenekari fesztivállal, amelyen többek között Tatabánya testvárosa, Aalen is képviseltette magát. dr. Kancz Csaba köszöntőjében elmondta: külön öröm számomra, hogy a fesztivál épp május 1-jén kezdődik, hiszen a gyönyörű időben sokan kilátogatnak ide a Csónakázó-tóhoz, és igazán színvonalas műsort hallgathatnak majd meg.
A fesztivált tizenötödik alkalommal rendezik meg: elmondhatjuk, hogy kamaszkorba lépett a rendezvény, s ez a rendezvény életében is változást, megújulást hoz majd. Azt kívánom, lépjen felnőttkorba, majd idősödjön is: élje meg azokat a fontos évtizedeket, amitől majd hagyománnyá tud válni – hangsúlyozta az alpolgármester. Valóban sok tatabányai volt kíváncsi az inkább piknikszerű majálisra, a kedvüket még az időként eleredő eső sem tudta elvenni, bizonyára ismerik a mondást: májusi eső aranyat ér. A májusfa pedig büszkén mosolygott a rendezvény közepén. A vidám hömpölygésben baráti beszélgetések foszlányait vitte a szél, de volt, aki csak nézelődni jött ki a Csónakázó-tóhoz, a bátrabbak pedig felszálltak a körhintára, vagy éppen nyeregbe pattantak, hogy kipróbálják, milyen jó dolog is a lovaglás. A lényeg a pihenésen, a kikapcsolódáson volt, hogy a napi pörgésből ki lehessen szállni, egy majálisnyi pillanatra feltöltődni.Egy ilyen esemény nem múlhat el emelkedett pillanatok nélkül: a nap vége felé Schmidt Csaba polgármester városi elismerést adott át Csernoviczki Éva Európa-bajnok cselgáncsozónak és Esztergályos Patrik párbajtőröző kadet-világbajnoknak. A polgármester gratulált a két sportolónak, akik, mint ahogy fogalmazott: a város és a városi sport jó hírét vitték és viszik szerte a világban, majd átadta az 500 ezer forinttal járó elismeréseket, amellyel a két bajnok további felkészülését támogatja a város. Hatalmas ováció fogadta a sportolókat épp úgy, mint a polgármester bejelentését.
Az ünnepi pillanatokat követően Magyarország első számú hipsztere, ByeAlex és zenekara lépett a színpadra, és csapott a húrok közé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya