Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 12. 09:30, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros | Bakó Csaba

Már aranylemez a Rockmafia Debrecen

Már aranylemez a Rockmafia Debrecen

November 8-án este hivatalosan is megjelent a Tankcsapda új stúdió albuma a ’Rockmafia Debrecen’, amely rendkívül hamar, mindössze 36 óra alatt elérte az aranylemez státuszt.

Az album és a ’Számolj vissza’ című dalhoz készült új Tankcsapda klip premierjét rendhagyó helyszínen, egy MOL- kúton tartották, ahol a zenekar a klip bemutatója mellett meglepetés koncertet adott száz meghívott rajongónak, a sajtó képviselőinek, és a számítógép előtt ülő nézőknek is, akik a YouTube-on élőben követhették az eseményeket.

„Öt sportcsarnoknyi méretű – 65000 megtekintést hozó – élő lemez- és klipbemutatót tartott csütörtök este a Tankcsapda a YouTube-on. A Tankcsapda az első olyan zenekar Magyarországon, amely saját koncertjét élőben közvetítette az oldalon. A sikeres premierhez ezúton is gratulálunk a fiúknak. Várakozásaink szerint még sok hasonlóan izgalmas magyar kezdeményezéssel találkozhatnak az internetezők a világ legnagyobb videomegosztóján, mi azon dolgozunk, hogy a Magyarországra hangolt YouTube az élőzene elsőszámú színterévé váljon” – értékelte az élő közvetítés jelentőségét Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős szakembere.

A máris aranylemezzé vált új album mellett, a zenekar a csütörtöki élő közvetítésben, legújabb klipjét is bemutatta.

A ’Számolj vissza’ című dalhoz készült új kisfilmben - a zenekar tagjai mellett - nagyon sok ismert szereplő felbukkan. A ’film’ kifejezés pedig nem véletlen, hiszen a klipet - az egyébként szintén debreceni származású, számos elismert nagyjátékfilmet jegyző Hajdu Szabolcs rendezte. A klip szereplői egytől-egyig ismert és a munkájukban elismert emberek, jó néhányuknak újdonság és egyben kihívás is volt, hogy egy zenés videoklipben szerepeljenek.

A szereplők névsora:

Besenyei Péter - kétszeres műrepülő világbajnok

Bochkor Gábor - televíziós, rádiós műsorvezető

Bodrogi Gyula - a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező

Cserhalmi György - Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművész

Dobó Kata - színművésznő

Dombi Tibor - a Debreceni VSC játékosa, válogatott labdarúgó

Győrfi Pál - az Országos Mentőszolgálat szóvivője

Hollósi Frigyes - Érdemes művész, Jászai Mari-díjas színművész

Michelisz Norbert - autóversenyző

Radnai Péter - újságíró, producer

Stohl András - Jászai Mari-díjas színművész, televíziós műsorvezető

Várkonyi Andrea – műsorvezető

A ’Rockmafia Debrecen’ című album kizárólag MOL-kutakon kapható, az ilyenkor szokásos sokezres ártól eltérően, digipack csomagolással együtt is mindössze 990 forintba kerül.

A lemez és klip megjelenése után a Tankcsapda nagyszabású arénaturnéra indul. A „Rock a nevem” koncertsorozat keretén belül népszerű hazai rock zenekarokkal együtt lépnek fel az ország legnagyobb koncert-termeiben, például december 22-én a Papp László Budapest Sportarénában, és december 29-én, hazai pályán Debrecenben, a Főnix Csarnokban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során