Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Augusztus 01. 10:48, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Már csak pár napig lehet felsőoktatási pótfelvételire jelentkezni

Már csak pár napig lehet felsőoktatási pótfelvételire jelentkezni

Augusztus 7-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 24-én zárult általános eljárásban egy általuk megjelölt képzésre sem vettek fel vagy idén nem adtak be felvételi kérelmet felsőoktatási intézménybe.

A hivatal közleményében kifejtette: a pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen - szinte kizárólag önköltséges - képzésére lehet kérelmet beadni a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. Az idei felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 7-én éjfélig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is augusztus 7. éjfél.

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját is, és az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. Kitértek arra is, hogy az idei általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 24-én meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg augusztus 31-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.