Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 18. 08:12, szerda | Belföld
Forrás: mti

Már nem Bernd Storck a válogatott kapitánya

Már nem Bernd Storck a válogatott kapitánya

Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az elnökség keddi ülésén "jóváhagyólag tudomásul vette", hogy Storck közös megegyezéssel távozik a szövetségből, azaz "minden feladatkörében befejezi a munkáját".

Sipos Jenő szóvivő közölte, az elnökség kedden felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy tárgyaljon a szövetségi kapitányi jelöltekkel. Hozzátette, a szoros határidőre tekintettel az is elképzelhető, hogy a magyar válogatottat ideiglenes szakvezető irányítja november 10-én Luxemburgban, majd négy nappal később hazai pályán a vb-résztvevő Costa Rica elleni barátságos találkozón.

Az MLSZ vezető testülete elismerését és köszönetét fejezte ki a két és fél évig Magyarországon dolgozó Bernd Storcknak, mivel "a gyengébb záró időszak ellenére az elmúlt három évtized legtöbb nemzetközi sikerében közreműködő szakvezetőnek mondhatja magát a labdarúgó-szövetségben".

Storckot 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, első feladataként az U20-as válogatottal továbbjutott csoportjából a világbajnokságon, majd a nyolcaddöntőben a későbbi győztes szerbekkel szemben esett ki hosszabbítás után. Júliusban szövetségi kapitány is lett. Irányításával a válogatott 44 év után kijutott az Európa-bajnokságra a pótselejtezőn Norvégiát kettős győzelemmel búcsúztatva. A tavaly nyári kontinenstornán öt ponttal csoportgyőztesként jutott tovább, majd a nyolcaddöntőben esett ki Belgium ellen.

A vb-selejtezőkön azonban a vártnál gyengébben szerepelt a válogatott, ugyanis 13 ponttal zárta a sorozatot, ami a megszerezhető pontok 43 százalékát jelenti, ez a harmadik legrosszabb a sorozatban nyolc sikertelenül megvívott világbajnoki selejtezősorozatból. Storckkal nyolc győzelem mellett hétszer döntetlent ért el és tízszer kikapott a válogatott, amely 2015-ben és 2016-ban az év csapata lett a hazai sportújságírók szavazásán, az Év Sportolója Gálán.

Az MLSZ azt is kiemelte, hogy az utánpótlás-válogatottak közül az U17-es csapat csoportgyőztesként jutott a legjobb nyolc közé az idei Európa-bajnokságon, továbbá 2016-ban és 2017-ben az U17-es és U19-es együttesek a legutóbbi hat selejtezőtorna közül ötben továbbjutottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során