Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 02. 08:28, szerda | Belföld
Forrás: mti

Már több mint 600 éles riasztás a Szív city alkalmazás révén

Már több mint 600 éles riasztás a Szív city alkalmazás révén

Több mint 600 éles riasztásuk volt a mentőknek a Szív city alkalmazás révén - mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Győrfi Pál hozzátette: a Szív City néven indított közösségi mobilapplikációt eddig 15 ezren töltötték le, ennek segítségével már húsz ember életét sikerült megmenteni.

Az önkéntesek a Szív city applikáció letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez.

A szóvivő elmondta: tavaly egész évben körülbelül 30 ezer életmentő beavatkozást végeztek a mentők, s 2000 sikeres újraélesztésük volt.

Győrfi Pál szerint a magyar mentőszolgálat eredményei nem véletlenek, ehhez "tudás és eszközök kellenek". Ennek kapcsán elmondta, hogy a magyar mentők nemzetközi mentőversenyeken rendszeresen dobogós helyeken végeznek.

Emellett komoly fejlesztések is történtek a mentőszolgálatnál. Tavaly 117 új mentőautót vásároltak, az idén pedig további 160 új autó beszerzését tervezik. Mindemellett 25 mentőállomás felújítását készítették elő, s 1,9 milliárd forintot kaptak eszközbeszerzésre, melynek révén a teljes mentéstechnikai arzenál megújul - hangsúlyozta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.