Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. December 13. 09:31, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Második hely Csurgón

Második hely Csurgón

Csurgón, az Eötvös-kupán a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola hatodikosai is részt vettek. A tornára tizenkét csapat nevezett, és három csoportban küzdöttek a helyezésekért a gyerekek.

A Kodályosok a csoportmérkőzéseiken fölényes győzelmekkel jutottak az elődöntőbe, ahol a Szentgotthárd fiataljaival mérkőztek. Nehézkesen indult a mérkőzés, de a kezdeti bizonytalanság után, magabiztos győzelmet arattak a fiúk. A döntőben a tatabányai srácok által már jól ismert Dózsavárosi DSE (Veszprém) együttese ellen játszottak. Jól kezdték a mérkőzést a fiatalok, és a második félidő ötödik percéig biztosan vezettek. Ezután egy zuhanás következett, az átlövők nem találták el a kaput, a lövéseket lesáncolták az ellenfél játékosai. Ziccerek maradtak ki, és a játékosok elkezdtek kapkodni. A kapkodásnak pedig rengeteg hiba lett az eredménye. Hiába működött jól a védekezés, gólt lőni nem tudtak, így a veszprémi csapat a vezetést átvette és a végéig ezt meg is tartotta. A Kodály iskola fiainak így a második hely jutott a kupán.

A második helyen végzett csapat tagjai: Antal Zoltán, Cserhalmi Antal, Jaczkó Szabolcs, Gulyás Gergő, Szőllősi Bence, Cutura Dárió, Fantoly Márkusz, Pongrácz Patrik, Bodnár Krisztián, Tóbiás Olivér, Balogh Marcell, Előd Barnabás, Vertényi Kristóf, Remete Csanád

Testnevelő/edző: Horváth Árpád

A torna válogatottjába Jaczkó Szabolcsot és Gulyás Gergőt választották be.

Eredmények:

Kodály – Komló 29:3

Kodály – Csurgó 20:3

Kodály – Szentgotthárd „B” 24:0

Elődöntő:

Kodály – Szentgotthárd „A” 28:12

Döntő:

Kodály – Dózsavárosi DSE,Veszprém 17:20

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.