Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2011. December 06. 08:02, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Matolcsy: 2020 után lehet eurozóna tag Magyarország

Matolcsy: 2020 után lehet eurozóna tag Magyarország

Magyarország várhatóan 2020 után lép be az eurózónába – ezt mondta a nemzetgazdasági miniszter a budapesti Corvinus Egyetemen tartott konferencián.

Matolcsy György szerint meg kellene valósítani egy fiskális uniót, és csak utána lehetne kiépíteni a hatékony eurókötvény-piacot.

Matolcsy György azt is elmondta , hogy Európának új növekedési tervre van szüksége, meg kell határozni Európa szerepét a globális versenyben, és azt, hogy az Unió régiói mire alkalmasak ebben a folyamatban. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy Európa jelenleg három nagy kihívás előtt áll: meg kell oldani az eurózóna válságát, választ kell adni az ezzel kapcsolatos politikai kihívásokra, a harmadik pedig az unió előtt álló növekedési kihívás. Közölte azt is, hogy Magyarország támogatja a többsebességes Európai Unió gondolatát.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az Európai Unió növekedési válságban van, ez van a pénzügyi válság mögött is. A miniszter szerint az eurózónán belül fiskális unióra, a közös gazdasági kormányzás csomagjának végrehajtására, az államadósságok csökkentésére, és a költségvetési deficitek 3 százalék alatt tartására van szükség a válság legyőzéséhez, de mindenképpen növekedési fordulatot kell végrehajtani.

Szabályok nélkül nem működik a piacgazdaság, megfelelő egyensúlyra van szükség a rend és a pénzpiaci szabadság között – ezt mondta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter ugyanezen a konferencián Budapesten. Az Európai Unió intézményrendszerének esetleges változásával kapcsolatban a német pénzügyminiszter kijelentette: a cél az, hogy minden módosítást az unió 27 tagállamának szintjén fogadjanak el. Mint mondta, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Európa még nem végezte el feladatát. Egyetlen európai ország sem elég erős ahhoz, hogy érdekeit egyedül érvényesítse.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 05:07, hétfő | Belföld

Változékony idő lesz a héten

Napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet

2020. Február 24. 05:00, hétfő | Belföld

Alapos megfontolás javasolt az észak-olaszországi utazás előtt

Az észak-olaszországi utazást tervezőknek a koronavírus-járvány miatt azt javasoljuk, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek

2020. Február 23. 17:54, vasárnap | Belföld

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Ismét feltámad a szél - hívta fel a figyelmet vasárnap késő délután a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely hétfőre az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a szél miatt.

2020. Február 23. 17:08, vasárnap | Belföld

Főként lakásvásárláshoz használják fel a babaváró kölcsönt

Elsősorban lakásvásárlásnál használják fel a családok a babaváró kölcsönt, ami a harmadik gyermek megszületése után teljesen támogatássá válik