Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 13. 13:12, kedd | Helyi

Még a szüleit is meglopta

Még a szüleit is meglopta

Alkalmi tolvajoknak is nevezhetők azok a 21 és 18 éves tatabányai férfiak, akik szinte minden alkalmat megragadtak, hogy olyan értékhez jussanak, mely később pénzzé tehető.

A két férfit hétfőn állították elő a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozói.

Egy családi házba történt besurranás kapcsán került a nyomozók látókörébe a 21 éves tatabányai férfi. A felsőgallai házban augusztus 22-ről 23-ra virradóra járt tolvaj. Az akkor még ismeretlen elkövető a nyitott ablakon át jutott be a házba, ahonnan laptopot és GPS-t vitt magával. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, sőt további 4 lopást is bevallott.

Elmondta, hogy a nyár során a síkvölgyi tóban fürdőzőktől mobiltelefont tulajdonított el, a munkahelyéről processzort, míg a szüleitől szintén mobiltelefont lopott. Kihallgatása során az is kiderült, hogy a felsőgallai családi ház tulajdonosának egy másik ingatlanába is ő jutott be a bejárati ajtó zárnyelvének kitolásával és onnan 2 hifi-tornyot és egy tv-t vitt magával.

A nyomozók úgy gondolták, hogy ezeket a bűncselekményeket egyedül nem követhette el a gyanúsított, akinek már volt előélete a Tatabányai Rendőrkapitányságon. Korábban társával már felelnie kellett vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, így a nyomozók elsőként korábbi bűntársát keresték meg. Tovább nem is kellett nyomozniuk, a 18 éves tatabányai fiatalember elismerte, hogy ezúttal is ő segédkezett barátjának.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a két férfival szemben lopás megalapozott gyanújával indított büntetőeljárást és vizsgálja, hogy a fentieken kívül követtek-e el más bűncselekményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya