Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Április 29. 09:27, szerda | Helyi sport

Még elérhető a harmadik hely

Még elérhető a harmadik hely

25-23-as vereséget szenvedett idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Várpalota ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 24. fordulójában, szombaton.

A TAC a félidőben még öt góllal vezetett, innen fordítottak a hazaiak.A női NBII Északi csoportjában a Tatai AC magabiztos sikert aratott a Solymár ellen és biztosan őrzi második helyét.
Ősszel hazai pályán 23-19-re nyert a Tatai AC, a forduló előtt a fekete-fehérek a harmadik, a házigazdák a 14-ik helyen várták a folytatást.
Jól kezdett a Tatai AC, a 10.percben 3-1-re, a huszadikban 9-6-ra vezettek a vendég fekete-fehérek. Egyik csapat sem játszott csúcsformában, de a két csapat közti különbség lassan kijött, és a Czérna Tibor vezette TAC védelemnek köszönhetően végül ötgólos vendégelőnnyel fordultak a csapatok.
A második félidő elején sem változott a játék képe, egy darabig úgy tűnt, hogy csak a kérdés, mennyivel nyeri a találkozót a dobogóra hajtó TAC. 18-14 után 20-14 lett, amikor a játékrész közepén váratlan fordulat történt. A vendégek ziccereket és hetest hibáztak, a hazaiak pedig gyors lerohanásokkal egyre közelebb zárkóztak. Az utolsó tíz percnek már egálból, 21-21-gyel indultak neki a csapatok, de érezni lehetett, hogy a lelkes közönsége által feltüzelt Várpalota lendületbe jött. A Tatai AC ekkor már a legnagyobb helyzetekben is hibázott, illetve a hazaiak kapusa egyre biztosabban fogta a középmagasan érkező labdákat. Az utolsó percekben a Várpalota átvette a vezetést és a végéig már nem is adta ki a kezéből, 25-23-ra megnyerte a találkozót.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 24.forduló:
Várpalota – Tatai AC 25-23 (11-16)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Ádám, Kiss Ádám 5-5
„Csalódott vagyok a mutatott játék és a koncentráció hiánya miatt. Egy megnyert mérkőzést veszítettünk el, csak saját magunknak köszönhetjük a kudarcot. Pedig egész héten azt sulykoltuk, hogy nem szabad a Várpalota helyezéséből kiindulni, éppen olyan nehéz mérkőzés lesz, mint a többi. Sajnos a döntő pillanatokban nem volt, aki átlendítette volna a csapatot a holtponton” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Nem fogtunk ki jó napot, de így is vezettünk félidőben öt góllal. Aztán a második játékrész közepén mintha elszakadt volna valami, és nem tudtunk kijönni abból a gödörből, ahová saját magunk taszítottuk magunkat. A szünet után összesen hét gólt lőttünk, ami még az utolsó helyezett ellen is kevés” – tette hozzá Czérna Tibor csapatkapitány.

Juniorok:
Várpalota – Tatai AC 24-31 (13-18)
legjobb tatai góldobók: Fodor Gábor 10, Szerencsés Márk 8 n
„Ősszel kikaptunk hazai pályán, most egész héten nagyon készültünk a visszavágásra. Kétszeres erővel küzdöttünk, és a fegyelmezett játéknak meglett az eredménye. Ziccereinket jó arányban használtuk ki, összességében sikerült támadójátékunkat felgyorsítani. A kapuban Balogh Dani sérülten is helyt állt, Turza Bence pedig kifejezetten jól játszott. Elöl Fodor Gábor irányítóként is 10 gólt tudott szerezni, ami kiváló teljesítmény” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok trénere.
„Ma jól ment a csapatnak, érződött, hogy nagyon vissza akarunk vágni a hazai vereségért. Működött az összjáték, a védekezés összeállt, azt gondolom, hogy jó formát futottunk” – fogalmazott Fodor Gábor.

Női NBII, Északi csoport, 19.forduló:
Tatai AC – Solymár 42-28 (21-17)
legjobb tatai góldobók: Antal Dominika 10, Kulcsár Gyöngyi 8, Völgyi Ágnes, Mayer Lívia 7-7
„Egy stabil csapat volt ma az ellenfél, készültünk rájuk, tudtuk, hogy ki kell venni a játékból a két lövőjüket és akkor meglehet a meccs. Ez az első félidő vége felé már jobban sikerült, és előnnyel tudtunk fordulni. A második harminc percben gyakorlatilag tíz perc alatt eldőlt minden, egy 13-2-es rohammal nagy előnyt szereztünk. A következő három meccsből egyet mindenképpen meg kell nyerni és akkor megvan az ezüstérem” – mondta Csányi Gábor vezetőedző.
„Jó futós meccs volt, az elején ők is, mi is sokszor betaláltunk, elég sok gól esett az első félidőben. A szünet után még jobban összeálltunk, ők is többet hibáztak, így a végén nagy lett a különbség” – tette hozzá Antal Dominika.
Juniorok:
Tatai AC – Solymár 36-18 (21-8)
legjobb tatai góldobók: Kurcsik Nóra 9, Kutasi Dóra 8, Nyitrai Viktória 5
„Nagyon jól játszott ma mindenki a csapatból, 100-110 százalékot nyújtott, aki a pályán volt. Csányi Zsófi megbízhatóan védett, Kurcsik Nóra pedig minden gólját akcióból dobta. A végén a legfiatalabbakat is pályára tudtam küldeni, ők is megállták a helyüket” – értékelt Gubicza István, a juniorok edzője.
„A mérkőzés előtt úgy voltunk vele, hogy az utolsó helyezett ellen kötelező a győzelem. Ennek megfelelően léptünk pályára, végig kézben tartottuk a találkozót, biztosan tartottuk itthon a két pontot” – fűzte hozzá Kurcsik Nóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás