Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 06. 14:16, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még erősebb a riasztás – jönnek a zivatarok és a felhőszakadás

Még erősebb a riasztás – jönnek a zivatarok és a felhőszakadás

Több megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben érvényes másodfokú (narancs) figyelmeztetés. Egyes területeken a következő órákban lehetnek olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, jégeső, illetve hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Estig több helyen alakulhatnak ki zivatarok, erre főként az Alföldön, illetve az Északi-középhegység térségében lehet esély.

Az éjszakai órákban a Dunántúlon 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is számítani kell. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A késő esti óráktól egy hidegfronthoz kötődve alakulhatnak ki ismét szórványosan gyors mozgású, viharos lökésekkel kísért zivatarok. Szerdán napközben az északkeleti határ közelében van esély egy-egy zivatar kialakulására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.