Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Május 29. 12:06, csütörtök | Helyi

Megállapodást kötött az Agora és a könyvtár

Megállapodást kötött az Agora és a könyvtár

2014. május 29-én együttműködési megállapodást írt alá az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sámuel Botond és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár (JAMK) igazgatója, dr. Voit Pál a Kortárs Galériában

Sámuel Botond elmondta, a két szervezet az Agora nyitása óta törekszik közös programok szervezésére. A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a kooperációt szorosabbra fűzik a felek az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával.
Dr. Voit Pál is azt emelte ki, hogy egy, már létező és gyümölcsöző együttműködés megerősítését jelenti a dokumentum aláírása. Hozzátette, az előzményekre bátran támaszkodhat a város két jelentős kulturális intézménye.
Sámuel Botond röviden beszélt az elkövetkezendő közös programokról, és beszámolt arról is, hogy a könyvtár a sajtófigyeléssel rendezett, jól átlátható archívumot hoz létre, és kezel az Agora számára. Az ügyvezető felhívta a figyelmet a közelgő, 2014. június 6-án rendezendő Tatabányai Könyvünnepre, amelynek kiemelt programja lesz Hobo Irodalom Birodalom című verskoncertje.
Dr. Voit Pál a Tatabányai Könyvünneppel kapcsolatban elmondta, hogy a könyvtár is érdekes programokkal várja az érdeklődőket. Az igazgató hangsúlyozta, az összefogásnak köszönhetően nagyobb eséllyel vehetnek részt a különböző közművelődési pályázatokon a felek.
Az aláírt dokumentum tartalmazza az együttműködési alapelveket és az aláírás pillanatában tudható konkrétumokat. A partnerség eredményeként további közös akciók valósulhatnak meg 2014-2015-ben:
• Olvasásra születni – komplex irodalmi foglalkozások nagycsoportos óvodások részvételével:
2014. június 6. (a Tatabányai Könyvünnepen) – Paulovkin Boglárka
2014. szeptember 10. – Finy Petra
2014. szeptember 15. – Zemlényi Zoltán
• Tatabányai Könyvünnep, 2014. június 6. – közös, egymást erősítő program az Ünnepi Könyvhét kapcsán
• Honismereti tábor, 2014. június 30. – július 4. – közös pályázat eredményeként Csákányospusztán
• Kulturális piac, 2014. szeptember 20. – Tatabánya város és Komárom-Esztergom megye kulturális és szabadidős kínálatának egy helyre koncentrált megjelenése
• Holokauszt pályázat
• József Attila XI. Nemzeti vers-, énekelt vers és prózamondó verseny, 2015. április 9-11. – kétévente megrendezett, határon túli magyar versmondókat is érintő verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya