Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2011. Október 13. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Megbukott a szlovák kormány - nincs kibővített euró-mentőcsomag

Nem szavazta meg a szlovák parlament az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz jogköreinek bővítését.

Az Európai Tanács július 21-i határozatára így nincs szlovák beleegyezés. Ez nem teszi lehetővé az uniós pénzügyi mentőmechanizmusnak, hogy közvetlenül jelenjen meg állampapír vásárlóként a bajba került euróövezeti országok esetében.

Szlovákia lett volna az utolsó euróövezeti tagállam, amelynek jóvá kellett volna hagynia az Euróövezeti Pénzügyi Stabilitási Eszköz kibővítését. Az alap jelenleg 440 milliárd eurót bocsáthat összesen az eurót használó országok rendelkezésére.

Ezt az összeget szerették volna kibővíteni, de ehhez Szlovákia jogi és pénzügyi hozzájárulására is szükség lett volna. Ez a rendkívül fontos szavazás bukott meg a pozsonyi törvényhozásban. Mivel Iveta Radicova miniszterelnök bizalmi szavazással köttette egybe a voksolást, ezért a szlovák kormány is megbukott.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:15, szerda | Külföld

Brit vezérkari főnök: a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal

Az elmúlt hetek rémületkeltő nyilatkozataival és szenzációhajhász szalagcímeivel ellentétben a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal - hangsúlyozta keddi beszédében a brit fegyveres erők vezérkari főnöke.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Külföld

Navalnij - Az ukrán hírszerzés szerint természetes halált halt az orosz ellenzéki politikus

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista és politikus természetes halállal halt meg, az ukrán hírszerzés információi szerint trombózis miatt vesztette életét - közölte Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője.

2024. Február 25. 08:41, vasárnap | Külföld

Román miniszterelnök: Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája

Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.