Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 07. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Megépülhet az M3-as autópálya újabb szakasza Vásárosnaményig

Megépülhet az M3-as autópálya újabb szakasza Vásárosnaményig

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közölte, hogy az Európai Bizottság október 3-án jóváhagyta az M3-as autópálya következő szakaszának megépítését célzó nagy-projektet.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás összköltsége meghaladja a 62 milliárd forintot, amelyből az uniós támogatás több mint 34 milliárd forintot tesz ki. Az EU tagállamai között Magyarország 23 elfogadott nagy-projektjével megerősítette 4. helyét a képzeletbeli ranglistán.


Az M3-as Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakasza egy nemzetközi közlekedési folyosó részeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jobb megközelíthetőségét teszi lehetővé. A beruházás során összesen 45,7 kilométeren 2x2 forgalmi sávos autópálya épül új nyomvonalon.

A szakasz része a TEN-T hálózatnak, a TINA hálózatnak, és az V. sz. páneurópai folyosónak. A projektszakasz az EU-n belül a legkeletebbre eljutó kelet-nyugati korridor, hiszen más országban sincs olyan közúti folyosó, amely ennyire megközelítené az unió keleti határát.

Az Új Széchenyi Terv keretében megépülő M3-as autópálya folytatása Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos települését mentesíti az átmenő forgalomtól, nyugodtabb, biztonságosabb, élhetőbb környezetet teremtve ezáltal az ott élő lakosságnak. A beruházással az ukrán határ, s vele a magyarlakta Kárpátalja jelentős lépéssel kerül közelebb Magyarország központi és távolabbi részeihez.

Az M3-as autópálya révén javul az elérhetőség és a közlekedési infrastruktúra, amely jobb feltételeket teremt a beruházásokhoz is. A fejlesztés révén várhatóan nő a régió iránti érdeklődés és növekszik a térség gazdaságának teljesítménye. A projekt a helyben élő és gazdálkodó lakosság, valamint a vállalkozások számára új üzleti lehetőségek alapjait fekteti le, javítja a megtermelt javak piacra juttatásának feltételeit és jótékonyan hat a turizmusra is.

Az uniós társfinanszírozással megvalósuló beruházás közvetett hatásaként a fentiek mellett nőhet a munkalehetőségek száma is.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.