Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 19. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: Vitalkraft Kft.

"Meggyógyultam a rákból" - avagy megdöbbentő történet egy betegség és a gyógygombakivonatok kapcsolatáról

Sztremen Zsuzsanna 26 évesen, 1997-ben lesújtó hírt kapott; agydaganatot állapítottak meg nála.

A diagnózis után rögtön megműtötték, majd sugárkezelést kapott. Egészségével azután minden rendben volt egészen 2008-ig.
 

„11 és fél év múlva arra lettem figyelmes, hogy iszonyúan fáj a fejem, szédülök, hányingerem van. A tünetek persze orvoshoz vittek, ahol megállapították: kiújult a daganatom.”

Ekkor újabb kezelések, sugárterápia és műtét következett. Illetve következett volna. Az operáció idejét ugyanis a decemberi diagnózis után márciusra tették, mivel Zsuzsának low grade, vagyis úgynevezett lassan fejlődő daganata volt. A műtét idejének elérkezésekor azonban történt valami. Orvosa megdöbbentő hírt közölt vele.

„Mondta, hogy nem látnak tumoros területet, tehát gyakorlatilag eltűnt a daganat. Így a műtét szerencsére elmaradt.”

Zsuzsa ezt az eredményt több dolognak tudja be: elsősorban életmód változtatásának, másodsorban a gyógygombáknak.
 

„A gyógygombákat egy ismerős ajánlotta nekem, így elkezdtem szedni a kivonatokat. A hatásában én azért vagyok biztos, mert amikor jobban éreztem magam, és az eredményem is jobb lett, akkor abba hagytam a gyógygombák szedését. Ekkor azonban két hét múlva azt tapasztaltam, hogy jönnek vissza a tüneteim: fejfájás, hányinger, szédülés. Megijedtem és újra szedni kezdtem a gombákat. Megdöbbenésemre ismét szépen lassan újra elmúltak a tüneteim.”- mesélte boldogan Zsuzsa, aki a „kísérletét” követően ma már nem mondana le a gyógygombákról, hiszen a leletei jók, a daganat szerencsére azóta sem jött vissza.

Az eseten Varga Gábor hatóanyag szakértő nem lepődött meg. Ő ugyanis már régóta kutatja a gyógygombák jótékony hatását.

„Magyarországon számos kitűnő terméket hoztak forgalomba az utóbbi években, amelyek azzal az igénnyel léptek fel, hogy hasznosak legyenek a rákbetegségben szenvedőknek vagy éppenséggel megelőzhetik a betegség kialakulását. Sajnos az utóbbi években világossá vált, hogy ez az elismerésre méltó igyekezet és a kétségtelenül pozitív részeredmények nem változtattak azon a tényen, hogy Magyarország a rákos megbetegedések és halálozások tekintetében az elsők között maradt a világon. Ezért van égetően szükség olyan klinikai vizsgálatokon eredményesnek bizonyult, standardizált és azonosított természetes eredetű hatóanyagokra, amelyek mellékhatások nélkül segíthetnek a betegség kialakulásának megakadályozásában, illetve a már kialakult rákbetegség leküzdésében a hagyományos terápiák mellett és azokat támogatva.” Varga Gábor e gondolatok tükrében kezdte el kutatni a gyógygombákat.

„Egyes természetes növényi illetve gomba eredetű hatóanyagokat: speciális, egyedi polysaccharidokat, néhány országokban (mint például Japán) már tumorellenes gyógyszerként is engedélyeztek. A speciális polysaccharidok hatásukat tekintve többek között képesek elvágni a tumorsejtek vérellátását és aktiválni az NK és falósejtek tumorölő funkcióit, növelni az inzulin- érzékenységet és csökkenteni az inzulinszintet elősegítve ezzel a betegek gyógyulását. Az egyik legeredményesebb polysaccharida, a Patkónyelv-gomba kivonata képes volt számos előrehaladott rákbetegnél is a szervezet öngyógyító mechanizmusát beindítani, ami nagy feltűnést keltett a rákkutatók körében.” - tette hozzá a szakember.
 

Címkék: Vitalkraft Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.