Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 29. 09:11, péntek | Helyi sport

Meghosszabított támogatói szerződés

Meghosszabított támogatói szerződés

Újabb három évre szóló támogatói szerződést kötött a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. és a megyeszékhely férfi kézilabda együttese a Városházán.

Az aláírást követően bemutatták a Grundfos Tatabánya KC az új játékoskeretet és szakmai stábot.Schmidt Csaba elmondta: a csapat, a szponzorok és szurkolók egy összetartó, egymásért kiálló nagy családot alkotnak. A város a mindennapos támogatása mellett azt szeretné, hogy a sikeres csapatnak legyen igazi otthona, így a hosszú távú tervek között egy multifunkcionális csarnok megépítése is szerepel, ahol 2-3000 ember is biztathatná a mérkőzéseken a kézilabdázókat. A polgármester úgy vélte, hogy az európai szintű teljesítményhez európai léptékű csarnok is szükséges, hogy versenyképes maradjon a csapat. Szólt arról, hogy ez utóbbi érdekében mindenképpen szükségesnek látja a helyi utánpótlási bázis erősítését. A Grundfos 2012. óta névadó szponzora csapatnak, és sikeres együttműködés eredményeként kötik meg az új támogatói szerződést – ismertette Török László. A dán cég magyarországi ügyvezetője hangsúlyozta, hogy azonos célokért küzdenek, hiszen a Tatabányán 1500 főt foglalkoztató vállalat és a kézilabdaklub is a maga területén szeretne az élvonalhoz tartozni. Marosi Lászlótól, a klub szakmai elnökétől megtudtuk, hogy a Grundfos Tatabánya KC új elképzelésekkel vág neki a szezonnak.A meghatározó első osztályú múlttal rendelkező idősebb játékosok mellé a fiatalabb korosztályhoz tartozó játékosokat is beépítenek a csapatba. A nemzetközi szinten is elismert csapattagok rutinját próbálják ötvözni a tehetséges fiatalok dinamizmusával és lendületével. Az ifjúsági bajnokcsapatból ennek jegyében került a a keretbe: Bartók Donát, Juhász Ádám, Nagy Ábel és Nagy Szabolcs. A szakmai munkát a Pick Szeged, az FTC és a szerb válogatott korábbi trénere, Vladan Mladics irányítja a jövőben. Új játékosok is érkeztek: Novak Boskovic, Moshe Babasafari, Alireza Mousari és Josep Beric. Az együttes célja a jó bajnoki szerepléssel kivívni a nemzetközi kupaszereplést, ezzel öregbítve a tatabányai kézilabda hírnevét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk