Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 22. 09:44, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Meglepődhetnek a főtávosok

Meglepődhetnek a főtávosok

Ideiglenesen eltűnhet a januári tízszázalékos rezsicsökkentés hatása a budapesti távhőfogyasztók számláiról. Habár a távfűtés egységára továbbra is ennyivel alacsonyabb lesz 2012-höz képest, a Főtáv ezentúl sokaknál egyenletes részszámlázására áll át, vagyis a fizetendő összeg eltér majd az elfogyasztott mennyiségtől. Cserébe viszont télen alacsonyabb összegű számla érkezik majd.

Nem biztos, hogy a következő számlákon is feltűnik majd a januári tízszázalékos rezsicsökkentés hatása a budapesti távhőfogyasztóknak. A Főtávnál ugyanis ezentúl lehetőség van arra, hogy bárki egyenletes részszámlázást kérjen, vagyis ne az aktuális hőfelhasználása, hanem az átlagos fogyasztása alapján fizessen.

Mivel az első ilyen számlákat június végén küldi majd ki a cég, így az azon szereplő szám hasonlíthat a korábbi, hidegebb hónapokban fizetett végösszegre, annak ellenére, hogy tavasz végén – nyár elején már jóval kevesebb hő fogy, mint a fűtési szezon hivatalos vége, vagyis április 15. előtt. Így fordulhat elő, hogy egy adott háztartás idén júniusban – valamint a többi nyári hónapban – többet lesz kénytelen fizetni a távfűtésért, mint tavaly ilyenkor a 2013. január 1-jén bevezetett tízszázalékos rezsicsökkentés ellenére. A részszámlázás sajátossága miatt természetesen ez kiegyenlítődik majd a fűtési időszak kezdetével, amikor pedig a tavalyiaknál alacsonyabb összegről szóló tájékoztatások érkeznek majd. Egyenletes számlákat az kap, aki nem nyilatkozott eddig a Főtávnak arról, hogy továbbra is az aktuális fogyasztás alapján kéri a havi összeg megállapítását. Mivel a budapesti energiaszolgáltatóknál körülbelül az ügyfelek háromnegyede kap egyenletes összegű részszámlát, így gyaníthatóan hasonlóan alakulnak az arányok a fővárosi távfűtő cég esetében is. Ez azt jelenti, hogy a Főtáv 247 ezer fogyasztója közül mintegy 180 ezret érinthet a probléma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.