Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. November 07. 00:00, szombat | Helyi

Megnyílt a pályaválasztási kiállítás Tatabányán

Megnyílt a pályaválasztási kiállítás Tatabányán

Ötvennél több kiállító részvételével megyei pályaválasztási kiállítás nyílt pénteken Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokban.

A Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya által szervezett rendezvény szombaton is várja az érdeklődőket, 9-től 12 óráig.
A megye összes pályaválasztás előtt álló általános iskolását megmozgató kiállítást Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár nyitotta meg, aki kiemelte; a duális képzés lényege, hogy a diákok az elméleti képzés mellett a gyakorlati ismereteket munkahelyi környezetben, cégeknél kapják meg, ahol a munkakultúrát is elsajátíthatják.
Dr. Kancz Csaba köszöntőjében elmondta, az érdeklődők nagy számát tekintve látható, hogy a diákság figyelmét sikerült felkelteni a továbbtanulási lehetőségek iránt. A sportcsarnokban 51 kiállító van jelen, a szakképző intézmények mellett megjelentek a cégek és a gimnáziumok is. A szervezők 2600 diák részvételére számítanak.
A látogatók megismerkedhetnek a megye középiskoláival, illetve felnőttképzést folytató intézményeivel. A helyszínen az érdeklődő diákok hegesztő és targonca szimulátort is kipróbálhatnak.
A kiállításon szombaton 11,45-kor díjazzák a „Az Év Kiállítóját”, a „Legjobb Kulturális Programot” és a „Szakma-sziget” legjobb kiállítóját. A díjakat Dr. Szerencsés László, a KEM Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Hajasné Dr. Hertelendi Valéria, a KEM KH Foglalkoztatási Főosztályának vezetője adja át.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya