Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 25. 09:10, csütörtök | Helyi

Megszépül a Piac tér

Megszépül a Piac tér

Folytatódnak a járdafelújítások Újvárosban

Most a Piac tér 1. belső udvarán építenek díszburkolatot a szakemberek, a beruházás értéke megközelíti az ötmillió forintot – tudtuk meg Bereznai Csaba alpolgármestertől, a körzet önkormányzati képviselőjétől a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester tájékoztatott: a munkálatok során több mint ötven méter hosszan, közel 170 négyzetméteren újul meg a járda. A szakemberek a meglévő, zúzott köves gyalogút helyén alakítanak ki új díszburkolatú járdafelületet. A beruházás keretében új csapadékvíz-elvezető rendszert is építenek, melyhez a környező társasházak vízelvezető hálózatát is csatlakoztatják. A járdaburkolat felújítási munkáit a Geotech Kft. végezi a korábban megkötött keretszerződés alapján, a beruházás várhatóan két héten belül elkészül – tette hozzá Bereznai Csaba. A körzet önkormányzati képviselője azt is elmondta, hogy a projekt folytatásaként a Piac tér 1. és 2. udvarán lévő játszótereket is bővítik, több mint 3 millió forint értékben.
Mint ismeretes, Újvárosban közel 255 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák, parkok és játszóterek felújítására. Az elmúlt hónapokban már több, jelentős beruházás is megvalósult a városrészben: elkészült a Töhötöm vezér út teljes felületű aszfaltozása a Komáromi utca valamint a Győri út és a régi buszvégállomás közötti szakaszon 190 méter hosszan, a Huba vezér utca páros oldalán több mint 160 méter, az Aradi vértanúk terén pedig több mint száz méter hosszúságban újult meg a járda. A Kőrösi téren aszfaltburkolatot kapott a parkoló és a parkolóhoz vezető út, a Micimackó óvoda előtt pedig zúzottköves parkolóhelyeket alakítottak ki. A Szent Margit Iskolánál a töredezett szegélyt cserélték ki a szakemberek, az Esztergomi úton pedig a focipálya kerítése újul meg október közepére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya