Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2011. November 09. 14:06, szerda | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Megújul a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Megújul a Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Megkezdődött az a program, amelynek célja a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság területén található élettelen természetvédelmi értékek megóvása, megújítása.

Sajnos, ide kapcsolódik egy szomorú hír is: a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata arról kapott bejelentést, hogy Bakonybélben, a homokbányához vezető út melletti erdőben kifeszített madarász hálót találtak, benne elpusztult madarakkal.

Összesen húsz énekes madár tetemét találták meg a hálóban a Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatának munkatársai.

A hálóba repült és elpusztult állatok között volt fakopáncs, csuszka, feketerigó, erdei pinty, barátposzáta, széncinege, kékcinege és vörösbegy. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetkárosítás bűntette miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott a közrádió.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 12:32, szerda | Belföld

Megerőszakolt egy lányt egy szomáliai férfi Budapesten

Az oltalmazotti státuszban, Magyarországon élő 30 éves férfi bántalmazott, majd megerőszakolt egy egyetemista lányt Budapesten.

2020. Január 22. 11:53, szerda | Belföld

Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek, vádat emeltek az édesanya ellen

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség az ellen az édesanya ellen, akinek négy és fél éves gyermeke tavaly júniusban kizuhant az erkélyről és súlyos sérülést szenvedett

2020. Január 22. 11:09, szerda | Belföld

Javult a levegőminőség a legtöbb helyen

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel azt közölte, hogy Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Sajószentpéteren és Várpalotán még mindig kifogásolt a levegő a magas szállóportartalom miatt.

2020. Január 22. 09:58, szerda | Belföld

Több mint 30 milliót sikkasztott el egy pécsi valutaváltó

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki több mint 32 millió forintot sikkasztott el egy pécsi valutaváltó alkalmazottjaként