Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 17. 09:42, csütörtök | Helyi

Megújul a Dózsakerti Bölcsőde

Megújul a Dózsakerti Bölcsőde

A Tatabányai Egyesített Bölcsődék öt telephelye közül első ütemben két helyszín újul meg a közeljövőben egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően.

A Székhelyintézményben már június óta folyik a kivitelezés, a Dózsakerti Bölcsődében pedig július végén indult el az a felújítás, melynek keretében bruttó 122 826 004 forint európai uniós támogatás segítségével valósulnak meg infrastrukturális és szakmai fejlesztések. A kormányzati szándéknak és az ezzel összhangban tett önkormányzati erőfeszítéseknek hála, idén mintegy bruttó 738 280 138 forint értékben realizálódnak bölcsődei és óvodai beruházások Tatabánya-szerte.

Tatabánya önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a családbarát, munkába állást segítő – különös tekintettel a 0-3 éves korosztály bölcsődei elhelyezését biztosító – intézmények, közszolgáltatások fejlesztésére, minőségi megújítására. A „Bölcsődefejlesztés Tatabányán I.” című, TOP-6.2.1-15-TB1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló fejlesztés szakmai és műszaki tartalmának tervezése során célként fogalmazódott meg, hogy a beruházás az esélyegyenlőség jegyében csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítsa a minőségi szolgáltatásokhoz való, kirekesztés nélküli hozzáférést.

A Tatabányai Egyesített Bölcsődék Dózsakerti Bölcsőde a város 96 bölcsődés korú gyermekét ellátó, 8 csoporttal működő intézménye.

Az uniós forrásnak köszönhetően az energiahatékonysági intézkedések keretében kicserélik a homlokzati nyílászárókat, és ezzel együtt az összes épületrészt homlokzati hőszigeteléssel látják el. A fűtési rendszer felújítása során a fűtési vezetékek, radiátorok cseréjét és szabályozhatóvá tételét valósítják meg. A villamos hálózat és a kapcsolódó szerelvényeinek teljes felújítása (vezetékek cseréje, főelosztó cseréje, kapcsolók, dugaljak cseréje) szintén a projekt része.

A belső felújítás során a csoportszobákban a padlóburkolatokat antibakteriális PVC burkolatra cserélik, továbbá a vizesblokkok is megújulnak. A pályázati elvárásnak megfelelően biztosítottá válik az akadálymentes közlekedés. A gyerekeket sószoba várja majd a jövőben.

A fejlesztésnek köszönhetően a bölcsődébe új eszközök is kerülnek, így például a gyermeki kreativitás megőrzésének és kibontakoztatásának érdekében csoportszobai játékok, de nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásfejlődést segítő és a mozgásigényt kielégítő eszközök beszerzésére is, melyek az egyéni sajátosságokhoz alkalmazkodva fejlesztik a gyermekek testi, kognitív és viselkedési szokásait, koordinációs képességeit, ritmusérzéküket, valamint hozzájárulnak a téri-tájékozódás fejlesztéséhez is. Az újszerű, komplex fejlesztést szolgáló eszközök a régi, elavult készségek helyett kerülnek beszerzésre, a gyermeklétszámhoz mérten.

A teljes projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya