Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Április 26. 09:03, szerda | Helyi

Megújul a Gyermekjóléti Központ

Megújul a Gyermekjóléti Központ

Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban.

Nem ez az egyetlen egysége korszerűsödik azonban a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézményeknek, a Huba vezér utcában található Újvárosi Segítő Szolgálat is modernebb lesz köszönhetően annak az összesen 170 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló projektnek, amelynek részleteiről Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be a helyszínen.

A Tatabánya szociális alapellátó intézményeinek fejlesztése (TOP-6.6.2-15-TB1-2016-00001) elnevezésű projekt kiemelt célja, hogy az épületek megújításával és új eszközök beszerzésével modernebb munkakörülményeket biztosítson az ott dolgozók számára, és kulturáltabb feltételeket teremtsen a szolgáltatásokat igénybe vevők részére.

A beruházás első ütemében a Platán téri intézmény újul meg, a munkálatok április közepén el is kezdődtek. Az épület az 50-es évek végén eredendően bölcsődének épült, mai szemmel elavult technológiákkal és műszaki megoldásokkal, bölcsődének megfelelő térkialakítással. Falai közé a 90-es években beköltözött a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, ám a funkcióváltást nem követte belső átalakítás, sőt a kisebb karbantartási és korszerűsítési munkák – például részleges vizesblokk- és nyílászárócsere, akadálymentesítés - kivételével az elmúlt 65 esztendőben semmilyen jelentős felújítás nem történt itt, ezért napjainkra nem csak korszerűtlenné, de magas költséggel üzemeltethetővé is vált. Most azonban kívül-belül megújul: szigetelik a homlokzatot és a tetőt is. Kicserélik az összes régi ablakot, összesen negyvenkettőt; 32 új ajtót építenek be, átalakítják a fűtési rendszert, új tetőhéjazat készül. Az épület körüli balesetveszélyes járdát átépítik, az udvaron 16 állásos parkolófelületet alakítanak ki. A belső munkák során válaszfalak elbontásával jobb beosztású helyiségeket alakítanak ki. A még eredeti beépített szekrények helyére új, tolóajtós tárolóbútorok kerülnek. Kicserélik a csempe- és padlóburkolatokat, az elöregedett szanitereket, vízvezetékeket; korszerűsödik a villamos hálózat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya