Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Január 15. 00:00, szerda | Helyi

Megújul a Táncsics Mihály út Tatabányán

Megújul a Táncsics Mihály út Tatabányán

Közel egy kilométer hosszan újul meg a Táncsics Mihály út Tatabánya – Alsógallán.

A munkálatokra bruttó 434 millió forintot meghaladó összeget fordítanak, ebből 391 millió forint pályázati támogatás, a különbözetet a város költségvetése biztosítja – jelentette be Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő a helyszínen, ahol jelen volt dr. Kancz Csaba alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is.


Régi ígéretet sikerül teljesíteni ezzel a beruházással – hangsúlyozta Bencsik János országgyűlési képviselő, aki a projekttel kapcsolatban elmondta: bár a Regionális Fejlesztési Tanács forráshiány miatt megpróbálta lebeszélni az önkormányzatot arról, hogy a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban pályázzanak az útszakasz felújítására, a városnak mégis sikerült bebizonyítania, hogy bátraké a szerencse. Tatabánya pályázata ugyan az első körben nem volt sikeres, egy korábbi nyertes azonban visszakozott, így tudtunk vonal fölé kerülni, azaz támogatást nyeri és teljesíteni a korábbi ígéretet.
Schmidt Csaba polgármester megköszönte Bencsik János sikeres pályázatban való közreműködését, majd kiemelte: a Táncsics Mihály út városunk egyik legforgalmasabb, ugyanakkor az egyik legrosszabb állapotban lévő útszakasza is. Az elmúlt napokban minden előkészületet megtettünk, hogy megkezdődhessenek a munkálatok, melyek „faltól falig” tartanak, azaz nemcsak az útburkolat, hanem a járdák és a csapadékvíz-elvezető csatornák, a kapubejárók és a parkolók is megújulnak majd. A projekt kivitelezése során a Tolnai út és a Március 15-e úti csatlakozás között, összesen 917 méter hosszan korszerűsítik az úttestet, mintegy 6500 négyzetméter útburkolatot és 3700 négyzetméter járdát újítanak fel, a munkálatok közel száz családi házat, és 98 kapubehajtót érintenek. A beruházás során új forgalomcsillapító szigetet és gyalogosátkelőket is létesítenek: a gyalogosok úttesten való biztonságos átkelésének érdekében hat zebrát alakítanak ki, ebből hármat a régi átkelő áthelyezésével hoznak létre, további hármat pedig újonnan építenek meg. A gyalogátkelőhelyeknél kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedésének segítésére, melynek értelmében lesüllyesztik a járdát, és vakvezető köveket is beépítenek. Az útszakasz felújítása során a közösségi közlekedés számára a meglévő buszmegállókkal azonos helyen egy pár új öbölben elhelyezett buszmegállót is kialakítanak, melynek peronjait úgy építik meg, hogy az a mozgáskorlátozottak számára akadálymentesen megközelíthető legyen. Az munkálatok folyamán közel 1500 folyóméternyi gerinc- és bekötőcsatorna újul meg, továbbá 536 folyóméter nyílt árkot is rendbe tesznek a szakemberek. A beruházás utolsó ütemében kerül sor a zöldsáv füvesítésére, közel nyolcezer négyzetméteren, és a mostani fasort húsz facsemetével egészítik ki a parkosítás során – tette hozzá a polgármester.
Dr. Kancz Csaba, a városrész önkormányzati képviselője hangsúlyozta: a beruházás sikere is bizonyítja, hogy ha a városvezetés együtt tud működni a kormánnyal, ilyen nagy beruházásra is lehet uniós forrásokat találni. A munkálatok ütemezésével kapcsolatban az alpolgármester elmondta: a beruházás még az idén elkezdődik, ez idő alatt a lakosság türelmét és megértését kérik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya