Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2011. Augusztus 10. 10:45, szerda | Helyi önkormányzati

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Évek óta pályázott a ravatalozó felújítására a vértessomlói önkormányzat.

Az idei, februári közmeghallgatáson is jelezte Hartdégen József polgármester, hogy terveikben továbbra is hangsúlyosan szerepel a beruházás, melyhez közel 6 millió forintos támogatást szeretnének elnyerni.
A tervezett rekonstrukció végül az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program majdnem 5,5 millió forintos támogatásával kezdődött el a közelmúltban, s a temetőbe érkezők máris látványos munkálatoknak lehetnek szemtanúi.
Mint a polgármester elmondta, a vidékfejlesztési program forrása a ravatalozó külső teljes megújulását támogatja nettó értékben a nyílászárók cseréjétől az előtér megszépítésén át a tetőszerkezet rekonstrukciójáig. A számlák forgalmi adó tétele az önkormányzatot terheli, s mivel a pályázat belső felújítási munkálatokat nem támogatott, ezeknek a fedezetét is a helyhatóság biztosítja. Így Vértessomló költségvetésében összességében 2,5 millió forintos kiadási tételt jelent a majdnem 8 millió forintos rekonstrukció, melynek szeptember végére tervezett befejeztével egy kívül-belül megszépült, a kor követelményeinek megfelelő, s kegyeletteljes feladatához méltó megjelenésű ravatalozója lesz a községnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.