Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2011. Augusztus 10. 10:45, szerda | Helyi önkormányzati

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Évek óta pályázott a ravatalozó felújítására a vértessomlói önkormányzat.

Az idei, februári közmeghallgatáson is jelezte Hartdégen József polgármester, hogy terveikben továbbra is hangsúlyosan szerepel a beruházás, melyhez közel 6 millió forintos támogatást szeretnének elnyerni.
A tervezett rekonstrukció végül az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program majdnem 5,5 millió forintos támogatásával kezdődött el a közelmúltban, s a temetőbe érkezők máris látványos munkálatoknak lehetnek szemtanúi.
Mint a polgármester elmondta, a vidékfejlesztési program forrása a ravatalozó külső teljes megújulását támogatja nettó értékben a nyílászárók cseréjétől az előtér megszépítésén át a tetőszerkezet rekonstrukciójáig. A számlák forgalmi adó tétele az önkormányzatot terheli, s mivel a pályázat belső felújítási munkálatokat nem támogatott, ezeknek a fedezetét is a helyhatóság biztosítja. Így Vértessomló költségvetésében összességében 2,5 millió forintos kiadási tételt jelent a majdnem 8 millió forintos rekonstrukció, melynek szeptember végére tervezett befejeztével egy kívül-belül megszépült, a kor követelményeinek megfelelő, s kegyeletteljes feladatához méltó megjelenésű ravatalozója lesz a községnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Külföld

Legkevesebb tizenhárman meghaltak egy spanyolországi diszkótűzben

Az először közölt hatról tizenháromra nőtt vasárnap délutánra a délkelet-spanyolországi Murciában történt diszkótűz halálos áldozatainak száma.

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.