Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2011. Augusztus 10. 10:45, szerda | Helyi önkormányzati

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Megújul a vértessomlói ravatalozó

Évek óta pályázott a ravatalozó felújítására a vértessomlói önkormányzat.

Az idei, februári közmeghallgatáson is jelezte Hartdégen József polgármester, hogy terveikben továbbra is hangsúlyosan szerepel a beruházás, melyhez közel 6 millió forintos támogatást szeretnének elnyerni.
A tervezett rekonstrukció végül az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program majdnem 5,5 millió forintos támogatásával kezdődött el a közelmúltban, s a temetőbe érkezők máris látványos munkálatoknak lehetnek szemtanúi.
Mint a polgármester elmondta, a vidékfejlesztési program forrása a ravatalozó külső teljes megújulását támogatja nettó értékben a nyílászárók cseréjétől az előtér megszépítésén át a tetőszerkezet rekonstrukciójáig. A számlák forgalmi adó tétele az önkormányzatot terheli, s mivel a pályázat belső felújítási munkálatokat nem támogatott, ezeknek a fedezetét is a helyhatóság biztosítja. Így Vértessomló költségvetésében összességében 2,5 millió forintos kiadási tételt jelent a majdnem 8 millió forintos rekonstrukció, melynek szeptember végére tervezett befejeztével egy kívül-belül megszépült, a kor követelményeinek megfelelő, s kegyeletteljes feladatához méltó megjelenésű ravatalozója lesz a községnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 16:10, hétfő | Belföld

Több mint kétszázezer diákot várnak a pénz és vállalkozói témahétre

Több mint kétszázezer diákot várnak a március 2-án kezdődő pénz és vállalkozói témahét programjaira

2020. Február 24. 15:00, hétfő | Bulvár

Nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl a SZIN-en

Nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl a nyári fesztiválszezon egyik záróeseményén, a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

2020. Február 24. 13:48, hétfő | Külföld

Emelkedett a halottak és a fertőzöttek száma is Észak-Olaszországban

Újabb idős beteg veszítette életét az új koronavírus okozta fertőzés következtében az északnyugat-olaszországi Lombardia tartományban, ahol már 160 fölé emelkedett a betegek száma

2020. Február 24. 12:52, hétfő | Belföld

Földrengés rázta meg Szerencs térségét

Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.